Slabb


Under ett medellångt kill-liv genereras en hel del slabb. Potäter ramlar ner på golvet och splashar ut över hela golvet, läsk missar munnen för att landa på T-tröjan och nattliga utlösningar står som spön i backen. Slabb går inte att undvika.

"Slabb är inget att vara rädd för. Man måste konfrontera slabbet och inte vara skiträdd och akta sig hela livet" säger tre indianhövdingar av olika stammar när vi ställer frågan "Är slabb något att vara rädd för".

Några tips för er som har, eller känner någon som har, drabbats av slabb:

- Sockan är den perfekta trasan vid små till medelstora slabbförekomster. Dansa lite med sockan placerad ovanför slabbet. Gör så tills det att slabbet är helt insuget av din fina socka.

- Undvik trick såsom: Balansera ägget på näsan, snurra matkassen och "Ormen". Dessa trick genererar hutlösa mängder slabb årligen, och risken att du ska drabbas är sträng.

- Moppen. Moppa upp allt slabb i huset samtidigt. Bara moppa.

- Trasan, hushållspapperet och husdjuret är tre killar att lita på när det kommer till större slabbfläckar. Gnugga valfri kille mot slabbet. Den som vill vara fin får lida pin.

- Duschen och badet. Två hitar inom färglös vätska. Om slabbet hittat sin väg mot din kropp så rekommenderas någon av dessa. Glöm inte att torka dig efteråt så du inte går runt och blöter ner allt och alla.

- Tvättmaskinen. Jag önskar att jag visste var nyckeln till den fanns.


Om du någon gång slabbar något som blir ett fint mönster, alltså så fint att du aldrig har sett något finare, glöm då inte bort att rita av det och tattuera din skinka med mönstret.