Mondo Gnarp


"Filmbolaget" med filmtitlar som
-Acts Of The Unspeakable PT. 2 - Mr Hallon
-Häjk
-Sparken
-Nightrider (1, 2, 3 + prequal)
.

Startades runt år 1992 av The Kristet Utseende's trummis Jesper, och sångaren Jörgen.

Filmerna de producerade finns i mycket liten upplaga på VHS-band, och till viss mån på internet. "Den som letar skall finna" som Gurra G sa.
Det fina med orginal VHS'arna, som du som laddar ner det hela från "internet" missar, är att mellan filmisarna så är det små klipp där Jesper och Jörgen bögar ur på olika smakfulla sätt, exempelvis genom att mangla okontrollerat på trummor och sång i tio minuter.

Det här är alltså ett antal geniala och tidvis konstnärliga kortfilmer inspelade mellan -92 och -94 i Jespers mormors stuga.
Enligt rykten så hade jesper en period i sitt liv under vilken han vägrade lämna denna stuga, vilket skulle vara en förklaring till att filmerna är inspelade där. Detta är inte bekräftat.

Filmernas manus har kommit till under drog/alkohol-rus av varierande styrka, och spelats in med hjälp av en enkel handkamera á là 90-talet, och hjälpligt med rekvisita. Trots det så är filmerna geniala, och bör ses av alla.
Vi ser fenomenala special FX-sekvenser, som till exempel scenen där Ulph Svenssons avhuggna huvud ligger i toalettskålen och hånar Grabb'n.

I de vänskapskretsar där filmerna blivit frekvent spelade har internhumor snabbt uppstått, och jag vill och hoppas att inom två år ska hela sverige gå runt och säga "Knäpp du karl?", och liknande till varandra.

Det faktum att Mondo Gnarp har blivit en subkultur av samma grad som hiphop är inte att förbises. På samma sätt som Snoop Dogg säger "fo' shizzle ma'h nizzle" till sina "homies", säger MondoGnarpianier "Helvete! Matjävel! Har jag fått sparken?" lite skämtsamt till sin kompis Jonte som de kallar för Ulph för att han är så äcklig.

Det finns så mycket att hämta! Sätt igång ditt DC eller din smeksamma torrent, och ladda ner något av mästerverken, genast!
Och om du som läser detta mot förmodan skulle ha en av de mycket få VHS-banden som figurerar runt om i sverige, kopiera det och dela ut det till alla du känner! Dela lyckan som är Mondo Gnarp.