Alby


Det är skillnad på Stockholm och Stockholm.
Alby är Stockholm för vissa, medans det för vissa ses som en del av Botkyrka och av andra som en förort till Södertälje. För vissa är det världens centrum, för andra är det en håla man undviker om man inte är på jakt efter suspekta saker.

Du tar dig lättast till Alby med T-banan, följ bara röda linjen mot Norsborg och hoppa av innan du har åkt för långt.
När du kommer till Alby via T-banan så kommer du ut till Alby Centrum där du möts av de så vänliga "Albys budord". Tyvärr så kommer jag inte ihåg dom ordagrannt just nu men det är en uppmaning om att inte knarka, döda varandra eller dylikt.
Det är vid anblicken av dessa budord som den vanliga Albybesökaren blir lite rädd. Tänk efter, hur många orter har uppmaningar om att inte döda varandra vid stadens portar.
Men Alby är inte så farligt som man tror. Vanligaste dödsorsaken är svält eftersom det bara finns en nattöppen fyllekäksplats, och den ligger skitlångt bort.
Alby Centrum innehåller ett Vi (fd Vivo) och en pizzeria samt videouthyrare och klädaffärer som säljer klänningar åt barn som har sett för mycket på Aladdin.

I Alby huserar även Cirkus Cirkör. Om man glider dit (gå vänster när du kommer ut från T-banan) så kan man träffa kompisar. Dom flesta diggar cirkus.

Sammanfattningsvis kan jag säga: Åk till Alby, men inte om du är full och hungrig.


Läsarna uttnyttjar oss och våran contributefunktion för att få utlopp för sitt behov att trycka på oss 90talets höjdare inom humor. Vi hurrar.


Han den där Lucas
Dogge Fattalite från Latin Kings (och resten av bandet) kommer från Alby. Som den gamla mästaren Ali Hussein brukade beskriva dem: "Men vaffan! Fyra ordblinda indianer från Alby!"

Vi tackar "Han den där Lucas" (konstigt namn, troligtvis invandrare) för bidraget, även om det inte tillförde någonting annat än tårar att ett sådant geni som Ali Hussein dog vid så unga år. Jag rekommenderar alla LG2S läsare att leva långa liv.