Eilat


Om du kommer till Eliat på din luff har du kommit långt. Eilat är långt ifrån det bästa stället att luffa på.
Detta med tanke på att det ligger i ett av världens minst luffvänliga länder, Israel (vinnare av LG2S not-good-to-luff-in Award 1999).

Eilat är fullt av militärer som bevarar dina minsta steg. Speciellt om du har lite speciellt utseende.

Om du är i Eilat kan du göra samma saker som på de flesta andra varma semesterorter.

Det är tre saker som skiljer semester i Eilat från de flesta andra semesterorter.
*Det är ingen kö till nånting turistigt, eftersom alla turister är någon annanstans.
*Alla turistaktiviteter har minst 10 år på nacken, eftersom inga turister kommer dit, bygger dom inget nytt, Israelerna har inte råd att riva de gamla attraktionerna. Detta leder till att det mesta är billigt. Det kostar typ 10 kr att åka på uppblåsbara saker efter båtar som går skitsnabbt, och dom som kör båtarna kör dig skitlänge, eftersom dom aldrig har nån att köra.
*Du MÅSTE gå igenom en metalldetektor innan du får göra någonting.

Detta gör att en resa till Eilat inte bara blir varm och skön, den blir spännande också.

Eilat är ungefär lika stort som Uppsala. Det var ett tag en av staten Israels största inkomstkällor med tanke på att det kom dit massor med turister. Sen började Israelerna bråka med palestinierna så ingen ville åka dit mer.

Med tanke på att Mossad (israels säkerhetstjänst) alltid har varit effektiva i Eilat har dom aldrig råkat ut för något terrorist/frihetskämpeattentat. Detta gör alltså att det trots allt är säkert att turista i Eilat. Men alla som är där är nojiga.
LG2S uppmanar alla utan självmordstankar att vänta med alla skämt om självmordsbombare och terrorism tills man är åtminstånde halvvägs hem.

En annan sak att rekommendera alla som besöker Eilat är att skaffa sno (ligger massor och dräller på stranden) Snorkel och Cyklop och åka till nån av de södraste stränderna, där finns det jättetuffa korallrev att bada i, det känns som att simma runt i ett akvarium. Dessutom är det helt gratis.

I Israel kan man köpa Sourcesandaler för billiga pengar eftersom dom tillverkas där.
Sourcesandalerna är en av de mest slitstarka sandaler på marknaden. Dom håller för allt och luktar aldrig svett. Varför vet vi inte.

Hursomhelst är Eilat inget luffvänligt ställe. Men ganska trevligt ändå på något konstigt sätt.
Kan vara det att det är varmt och ölen är billig.