Helsingborg


Även kallat Sundets pärla. Helsingborg ligger precis där Öresund är som smalast, bara 20 minuter från Danmark. Det kostar bara 20 spänn att åka över, alltså en krona minuten. Det ger samma underhållningstid per krona som ett biobesök, men är mycket angenämare. Helsingborg är i folkmun utsedd till Skånes framsida.

Helsingborg är klassat som Sveriges mest segregerade stad, samt på topp 5 av mest arbetslösa städer. Om man sedan lägger till att det är svårt att få både lägenhet och socialbidrag får man resultatet att Helsingborg är en ganska trevlig stad att besöka, men att bo här rekommenderas inte. Helsingborg är även utsedd till Sveriges krogtätaste stad (flest krogar på minst yta).

Är man på humör för en kopp java är Ebbas fik på bruksgatan ett skapligt val. En kopp kostar 20 spänn, och påtåren en femma, så gå bara hit om du blir bjuden. Billigt kaffe finns på stans överlägset bästa luffarfik; Piren, lokaliserat på hamntorget. Det är ett smått legendariskt café med replokaler och en studio i väggen bredvid. Ett av de få fiken där man kan sätta på egen musik oavsett vad det är för något. Bedrivs helt idéelt till självkostnadspris (billig mat!). Obekräftade rykten säger dock att det han stängts ner. Brukar (brukade?) även ha spelningar med mer eller mindra kända hjältar.

Alkoholhaltigt fludium inmundigas bäst och billigast på Pub-punkten på gasverksgatan (gazaremsan). Vill man bli full med Glitterfittor kan man gå till "rockstället" tivoli (vägg i vägg med Piren) eller ungefär 40 liknande ställen. I sommartider rekommenders stadsparken vid biblioteket, där nästan allt löst folk under 25 samlar så gott som dagligen för folköl och bröliga bandare.

Foder ordnas lättast på Söder. Det är 5-10 minuter att gå från Knutpunkten (motsvarande centralstationen). På Söder kan man få falafel, kebab, smuggelcigg, knark och bråk för en billig peng. Bäst käk har de på Ali Babas på furutorpsgatan (falaffa & soda för 25 spänn).

Rättning:
Det är nu bekräftat att piren är nedlagt. Istället öppnade det ett skitställe som heter ångfärjestationen och bara innebär ren ångest. håll sig borta!