Neosynth


Låt oss innan vi börjar reda ut lite begrepp. Ordet synthare refererar inte längre till den grupp av människor som det egentligen borde. Numer är det den person som klär sig i ravekläder och lyssnar på 90-tals-dance och EBM (Electrical Body Music) som iklär rollen som synthare. Denna hybrid av stilar skulle vi, för att inte förväxla begrepp, hädanefter kunna kalla för neosynthare och den kultur som hör stilen till kallar vi för ravekultur.

Men, men, lets get down to brass tacks, så att säga.

Till att börja med så är de neosynthare som vill leva upp till stereotypen de mest elitistiska personer som finns. De ser ner på i stort sett alla människor som inte har samma stil som de själva. De tycker helt enkelt att de utgör en elit som är både intelligentare, snyggare och bättre än alla i sin omgivning. Som om inte detta vore nog så ser de ofta ner på andra neosynthare också. Du förstår, inom kulturen i fråga finns en väldigt avancerat uppbyggd hierarki. Detta är dock inofficiellt. Inget som någon neosynthare känner vid, om du skulle fråga. De flesta som hänger sig åt neosynthen och ravekulturen strävar efter att bli populära och ansedda i dess kultur; att bli en s.k. helgonkändis. (Helgon.net är ett internet-community för alternativa kläd- och musikstilar.)
För att bli populär ska du:
1. Ha naturligt snygga drag.
2. Vara smal.
3. Ligga med rätt personer. (Personer som är populära inom kulturen.)
4. Synas på så många innefester som möjligt.
5. Kunna få tag på droger. (Ja, allt du hört om ravekultur och droger är sant.)
6. Använda www.helgon.net.
7. Ha minst ett par tiotusental gästboksinlägg på www.helgon.net.
8. Åka på så många festivaler samt populära klubbar som möjligt.
9. Umgås med rätt personer. (Personer som är populära inom kulturen.)
10. Vara dissig mot "ovärdiga" personer. (Personer utan status inom kulturen.)
11. Ha dyra och snygga kläder från märken som cyberdog, jupiter eller x-tra-x.
12. Ha en snyggt upp-stylad frisyr.
När man läser igenom den här listan tänker man lätt "Men vilken skabbig livsstil". Men faktum är att ifall man är en del av den så uppfattar man den inte som det minsta skabbig, utan snarare glamorös. Alla som inte håller med är "ovärdiga". Likheten med hollywoodlivsstilen är slående.
Det är inte så svårt att, med hjälp av ovanstående punkter samt en gnutta logik, räkna ut att det är de personer med rika föräldrar som har bäst förutsättningar att lyckas inom ravekulturen. De har nämligen råd att åka runt på alla festivaler, klubbar och fester. De har råd att köpa dyra kläder, alkohol och droger.

evangelion_crux@hotmail.com tycker att det bara finns smala NEISAR. Fel sagt gubben.

ema säger att ravare och synthare inte är samma sak. Alla ravare tar inte droger. Fel sagt gumman

någon annan påstår igen att "alla ravare ta dock inte droger..lä rdig mer faktia innan du öppnar flabben". Fel sagt av den personen, som vanligt.