Tips och trix på luffen


Luff går ju egentligen bara ut på att leva livet och se vad som händer. Då och då kan det dock uppstå små ögonblick av lycka eller missnöje i en luffares liv.
Det är vid dessa tillfällen det är bra att ha en nätt liten handbok i luffandets ädla konst.
Inte som en guide, utan mer som en liten spark i ändalykten.

Nedan följer olika tips och trix som kan vara användbara när magen kurrar, sömnbristen tränger sig på eller om man bara vill spexa.

Krubb

Oavsett om man låter livet självt styra ens öde eller inte måste man käka då och då.
Som allting annat styrs din föda av cash.
Såhär kan man göra om man inte har pesetas:

1. Fastfood Scam.
Detta fungerar bäst i rusningstid/nattetid och om du inte har allt för uppseendeväckande kläder på dig.

Du smyger in på tex Burger King. Du går förbi kön, fram till disken och säger att du beställde en veggieburgare för 20 min sen och att du fortfarande inte fått den.
(Det är bäst om man väljer något som normalt tar lite längre tid.)
Vanligtvis är då personalen så stressad att de fixar fram den på stört och bara ger den till dig utan att kolla runt om du verkligen talar sanning.

2. Bug Me.
Detta spex kräver att du har lite cash, om än inte mycket, att använda sålänge.
Man behöver även lite förberedelse.
2 och Erik gjorde detta trix på samtliga Burger King i Göteborgs innerstad med riktigt goda resultat.

Det första du gör är att leta upp några döda skalbaggar, larver, barn eller andra skadedjur.
Du går in på tex McDonalds och köper en Big Mac & Co med plusmeny, eller vad du nu föredrar, ta något stort.
Du sätter dig ner med ditt krubb och börjar smaska i dig din hamburgare. När du har ätit lite mer än hälften smyger du diskret in en av de döda krypen, som du har i din ficka,i hamburgaren.
Nu ska du se att det roliga börjar.
SKRIK, fäkta med armarna och börja gråta. Tillkalla personalen och visa denna äckliga katastrof för dem.

Vanligtvis blir de så rädda att förlora sitt skitjobb att de ger dig pengarna tillbaka, och det SKA du ha. Då tar du dina strips, din läsk och går därifrån. FIGHT!

3. Langos List.
Är man på festival finns det oftast Langos och liknande till försäljning på området.
Det brukar också finnas ca 25.000 hungriga festivalbesökare runt varje stånd.
Knö dig då bara in i massan och sträck din hand mot försäljarna. Det brukar inte ta lång stund innan du har en svettig Langos i din hand.
Alldeles gratis!

4. Luff Speciale.
Är det sommar har alla ställen uteserveringar. Slå dig helt enkelt bara ner på en tom plats och knapra i dig alla överblivna pommes från folk som inte haft vett nog att äta upp det de betalat för. Det här funkar såklart inomhus också, men då kan du inte vara säker på att resterna är flugbitna.

5. Spagges skräck
Krav: Telefon
Ring och beställ en jävla massa av era favvopizzor alldeles innan pizzerian stänger. Säg att du hämtar pizzan. Alldeles innan de ska stänga dyker du upp IRL och ber om helt andra pizzor. Spagge är förtvivlad över att ingen hämtar de pizzorna du beställde så spagge frågar om du vill köpa de pizzorna som du beställde med mobben istället, lite billigare.

6. Grab and run
I folkmun känd som springnotan. I större städer kommer ingen att känna igen dig. Lämna stället snyggt, SPRING INTE. Ett bra knep är att beställa efterätt, och dra mellan huvudrätten och efterrätten. 100% kul.

Sömn

Att hitta någonstans att sova kan ibland vara svårt. Är man tillräckligt full kan man ju som alla vet sova praktiskt taget överallt men saknar man glädjevatten kan det bli lite svårare.

1. Duck in Dumpster.
Containers! Containers är utmärkta sovplatser. Det finns en liten risk att någon tömmer containern med dig inuti men risken är nästintill obefintlig.
Speciellt om du sover där nattetid.
Skyddar bra mot regn iaf.

2. White Trash.
Soprum! Ganska ofta är dessa utmärkta sovrum låsta, men med lite tur och skillz kan du säkert hitta något som passar.
Ok, det kanske inte är världens godaste arom därinne men det finns fördelar. Soprum är av någon jävla anledning oftast uppvärmda till max vilket är sjukt härligt, speciellt på vintern.

3. Training.
Tåg! Denna UTMÄRKTA sovplats kräver rätt rejält med skillz men är VÄL värt det om man lyckas. Risken finns även att någon av de fula vakter som ränner runt kring stationerna får tag i dig, och då får du ju ändå en varm sovplats i häktet/fyllecellen. So you win either way.
Man smyger runt på en tågstation på natten. De tåg som står "parkerade" är de man ska sikta in sig på.
Ofta så kan tågfönster inte låsas, även om de är krångliga att öppna från utsidan. Men som sagt. Det handlar om skillz här.
Krånglar du upp ett fönster är allt peachy. Sov därinne över natten, och skynda dig ut innan det blir alltför ljust.
Har du rejält med flyt är dörren till restaurangvagnen inte låst och du har en sjuhelvetes frukost att se fram emot. Ta gärna med eder en väska eller två att bunkra eventuellt käk i.

4. Tha Elitforce.
Jourhavande Luffare.
Vi finns för Dig i lite olika delar av landet för att med bästa förmåga tillgodose just Dina behov och svara på Dina frågor. Säkert har vi några riktigt heta tips på bra skrymslen och vrår där man kan dra sig undan regnet.

5. Stairway to heaven
Har du sovsäck så blir det riktigt mysig. Bara att du bygger en olåst trappuppgång eller lyckas luska till dig en portkod. Det kan du göra genom att hänga vid en port som att du väntar på någon och kolla vad de slår för kod när de går in.


Förlustelser

1. Fimpilizer
Det är äckligt i mångas ögon men vad gör man inte för få ge sig själv div. cancer?
Var hittar man de längsta och smaskigaste fimparna då?
På uteserveringar hittar du ofta askfat som inte bara är fyllda med halvrökta cigg, du slipper plocka från marken också.
Det allra bästa är ju om du rullar dina egna cigg för då kan du plocka vilka jävla fimpar som helst. Det är ju bara tobaken du ska åt.

2. Öltricket the movie
Du går fram till någon som verkar sympatisk på en krog som har en öl och säger "Jag slår vad om 5 spänn att jag kan dricka upp din öl utan att röra vid glaset på något sätt."
Folk gillar trick och vill gärna se dig försöka, och det är ju bara 5 spänn liksom. Så du tar glaset och sveper ölen. Sen förklarar du att du förlorade och ger personen en femma. Du har nu betalat 5 spänn för en krogöl. Se till att fortsätta vara vänlig mot personen du lurade så att du inte åker på spö.


Övrigt

Moneh on mah mind
Vi hänvisar till artikeln Tjäna pengar för mer info. Men det är roligare att bygga saker utan stålar.

Summer in the city
Om du befinner dig i någon stad så kan du alltid kolla in om vi på LG2S har hunnit skriva en artikel om just den staden. Då brukar vi ha med lite trix som innefattar kvart, käk och sånt.

Cyberspejs
Om du behöver internet och är i närheten av ett sidewalkexpress internetställe kan du alltid hitta gamla kvitton med MASSOR med tid kvar, dessutom kan du om du har tur komma in på andra människors MSN och ICQ

To be continued...