Texas hold´em


Är en form av poker som spelas på det sättet att alla spelare får 2 kort var som är deras privata "pocketcards". Utöver dessa kommer 5 kort att läggas upp synliga för alla på bordet och när alla kort ligger där skall man bilda den bästa möjliga pokerhanden.

Den som har den bästa handen i slutet vinner potten.

Efter att man fått de två pocketcardsen är det en satsningsomgång och när alla som är med och bjuder har lagt in lika mycket marker/pengar kommer "the flopp", vilket är de 3 första korten som vänds upp. Efter detta är det en satsningsomgång till. Efter den kommer "the turn", det är det 4:de allmänna kortet. En till satsningsomgång följer och sen kommer "the river", som är det sista kortet. Efter det är det en satsningsomgång till och sedan är det "showdown" då alla visar vad de har och den som har bäst vinner potten.

Detta spel kan spelas med upp till 10 spelare på samma kortlek och det skall vara små trånga RÖKIGA lokaler med skumma snubbar som sitter tysta och kastar kort och marker omkring sig.

Man kan också spela detta spel på intenet, och då kan man bara lita på de odds som man kan leta fram här på internet då man inte kan se perssonen man spelar med och läsa dennes reaktioner och kroppsspråk. Den största sidan för online Texas hold´em är http://www.expekt.com

Det är ett spel med mycket prestige och väldigt oväntade vändningar.
Testa detta utmärkta spel!