Ungdomshuset


Nu har de danska bovarna rivit huset, men artikeln får finnas kvar i nostalgiskt syfte ;(

Artikeln som fanns här förut sa ju ingenting vettigt om undomshuset. Tur att det finns läsare därute som bygger bra. Såhär skriver "trulsa" om huset ifråga:

Ungdomshuset kallas i Danmark också för "Ungeren", och det står klottrat lite överallt i Köpenhamn: Ungeren Blir! osv.

Ungdomshuset är ett ockuperat hus som ligger på Nörrebro i lite utanför centrala Köpenhamn (i "gettot").
Huset är en gammal teater. Det är väldigt vackra lokaler, ganska trachat men väldigt vacckert. Mycket stora grafitti målningar på väggarna och så vidare.

På spelningarna, som det är nästan varje helg och ibland i veckorna, kan det hända att toaletterna blir väldigt äckliga.
Folk som spyr i vaskarna och så vidare (på gården finns även en toalett vagn, den är ännu äckligare, men om man är punkare så ska man klara av sånt)
Ta med eget toalett papper om du inte vill gå med skit i röven eller så, och om du inte har någon stans att sova: sikta INTE på att slagga på nån toa!! (big tip)

Om man är där på spelning kan man alltid slagga inne i huset, men det finns dock stor risk att man blir utslängd tidigt på morgonen.
Jag skulle rekomendera baren(där det finns massa soffor och bord man kan sova på) eller scenen(där det brukar finnas en stor madrass, men det är alltid olika).

Om man en gång varit och besökt Ungdomshuset är man fast för resten av sitt liv!
Go There Or Die Unhappy!