Tjäna Pengar


När man är på luff hamnar man ofta i en situation där det ter sig praktiskt att tjäna sköna, snabba, sliskiga stålar. LG2S bjuder, som en tidig födelsedagskaramell, på trevliga pengatips:


 1. Ta snabba ackordanställningar. Snacka med folk och kolla om du t.ex. kan klippa en gräsmatta, flytta 20 betongklumpar eller vakta ett barn för en hundring eller två. Att jobba på ackord passar luffaren bäst då det har med gitarrer att göra.

 2. Sälj saker. Om du har fastnat alt. bott på en ort i några veckor kan du ta tillfället i akt att producera saker till försäljning. Knypla dukar, måla stentroll, skriva en tidning, måla en tavla eller sätta ihop skrot är beprövade inkomstkällor. Tänk bara på att inte göra för stora saker, det är drygt att bära när du vandrar längs e.sex.an utan pengar eller lift.

 3. Uppträda. Alla kan uppträda på något vis. Recitera Aftonbladet i falsett och kalla det modern poesi, spela på kastruller och cyklar, dansa i trikå, jonglera med senapsglas, sjung julsånger. Möjligheterna är oändliga, det är dock vanligt att snuten vill att man söker tillstånd. Det händer dock nästan aldrig att dom stör så länge inte motorsågar är inblandade (tråkigt men sant).

 4. Tigg. Effektivt på järnvägsstationer om man har en snyftare beredd att berätta. Man behöver inte åka tåg bara för att man tiggt pengar till det :). Det är fult att säga att man tigger pengar till en fin organisation (som rädda barnen) så tigg pengar till frikyrkliga organisationer om du tänker bedra.

 5. Tjänster. Du kan sälja folköl, cigg och starkare grejer åt minderåriga till överpriser. Det är inte lagligt så låt bli med det :P. Bära folks väskor, laga mat, (springa på systemet). Tjänster och get-tjänster hoho.

 6. Kriminalitet. Använd fantasin!


Alla pengar är sweet dollares, så vi välkomnar alla era tips på streetsmart pengatjänande. Tryck på bidra, NU!
Inofficiella tips

 1. (Lord_Baver) Låtsassnatta: Gå in i en affär, när du vet att de ser dig plockar du "diskret" på dig saker, sedan dumpar du av dem när de inte ser dig. när du går ut, så kommer de att stoppa dig. Antingen kommer de att be att få se på dina fickor, då kan du bara vägra för skojs skull, alternativt visa dem om du vill vara tidseffektiv. Däremot, om de SÄGER att du gjort någonting, typ "Du! Ta upp det du har i fickorna!", och det finns någon som kan ha sett/hört det, så har de begått ett brott, förtal. Detta brott kan ge böter eller fängelse.

  Sedan gör du en trevlig överenskommelse om att lite ca$h, alternativt saker från affären (godis är alltid roligt), kan vara tillräckligt för att få dig att inte orka polisanmäla historien. Fungerar bäst med små affärer.


 2. (Glitterhitler) Bli nedslagen, alternativt rånad. Tar ett tag innan man får cashen, men å andra sidan får man mycket(!) cash. Samhället tycker synd om människor som blir nedslagna/rånade och skänker frikostigt bort mycket(!) cash.
  Tycker du att det verkar svårt eller kanske litet läskigt att bli nedslagen/rånad? Ta hjälp av en kompis men TJALLA INTE. Det är fult och osportsligt. Se bara rånad och nedslagen ut.