Planka


Det finns tusen sätt att planka. Här får ni några tips:

Gå under stängslet
Funkar på festivalcampingar, konserter, soptippar. Med andra ord, allt som har ett stängsel runt sig.

Stämpla av
På vissa konserter och klubbar får man en stämpel. Om någon skaffar sig stämpel så kan man gnugga av den på sina kompisar, låt oss säga, händer.

Låtsas som ingenting
Mest en slags tågplankning. När de frågar efter nyligen påstigna eller biljetter så låtsas man som ingenting. En del låtsas som att det regnar, men det är ju skitdumt. Låtsas sova istället, dumskalle.

Armband
Festivaler använder armband som biljetter. Det finns folk som tappar armband, annars kan man ta däckade människors armband. De kan man ta och sy fast på sig själv. En annan sak är att se till så att en snubbe i "gänget" får armbandet för löst fastklampat. Då kan man dela på armbandet. Improvisera lite!

Fribiljetter
Säg att någon av "kändisarna" satt upp dig på gästlistan. Det kan funka. Att känna någon så att man får en fribiljett helt ärligt är också en hit.

Häcksax
Kan klippa ett hål i staketet som man kan krypa in genom. Någon dag in på en festival finns det redan några häcksaxhål. Vandra runt stängslet och upptäck.

Smyga förbi
Om man är smidig kan man smyga sig förbi när ingen ser. Det har visat sig vara mer effektivt än man tror.

Skaffa presskort
Med ett sådant kommer man gratis in i princip varsomhelst. http://www.presskort.org/ kan ni testa, men LG2S ger ingen garanti.

Grab and run
Forceringsmetoden. Spring bara rakt in och göm dig i mängden.

"Laxen"
Jadu, ett hängivet fan av plankning konstaterar att det fungerar att använda lax som biljett. Pseudonymen Fullt normal best har testat det två gånger på bussar i Stockholm och vid båda tillfällena har förarna reagerat som om laxbiten var ett SL-kort. Lax är som vi alla vet en fisk.

"Fräcken"
tipsad av någon terrorbalans@streberspunker.zzn.com
Sitt ett par personer i en tågvagn. Medans konduktören tar och kollar på dina kompisars biljetter eller kort så har du gått för att besöka toaletten eller nått. Efter kontrollanten har kollat på dina kompisars kort så lägger dom kortet på ett förbestämt ställe (lämpligtvis din ryggsäck). När du möter kontrollanten i korridoren så säger du bara att du varit på toaletten och har ditt kort i din ryggsäck. Så går du och hämtar biljetten och sen åker du och har skitkul! Kanske inte funkar om dom klipper din biljett men iallafall med tågkort och sånna grejer.
Lycka till!Anonymous
"Låtsas som ingenting"-tekniken är bra. Dock kan pinsamma situationer uppstå om någon som köpt biljett till platsen upptäcker att man sitter och låtsassover på hans plats. Jag kan rekommendera restaurang-vagnen på X2000 och en bok. Oftast kollar dom inte biljetter där och om de gör det så fortsätt bara läs. Jag har aldrig blivit kollad så jag vet inte vad man ska göra om de kollar en. Kanske skylla på att man mår illa av att åka baklänges och råkade slänga biljetten i papperskorgen på toaletten eller nåt. Improvisera.

Fruggot
Angående Låtsas Som Ingenting:
Om man ska låtsas sova bör man alltid se till att ha ett par väl synliga hörlurar på sig, då är det lättare att skylla på att man inte hörde. Har man inga kan man krypa ihop mot hörnet. Ett tips är att alltid se till att inte ha eventuella ytterkläder (t.ex jackor) på sig, för har man det ser man väldigt nypåstigen ut.

Har man mycket packning är det alltid bra att sätta sig innerst och "sova", och lägga packningen på yttersta sätet. Detta ska ske SNABBT, man ska helst se hemmastadd ut precis efter man stigit på, för då kommer konduktörpersonen att tro att man suttit där ett tag.