Göteborg


Sveriges framsida.
Staden byggdes 1625 av en kung som pekade. Finns avbildad på Gustav Adolfs Torg i stadens centrala kärna.

Göteborg upplevs bäst under sommarhalvåret när staden fylls av fotbollsspelande knattar från hela världen, flörtiga brudar med lite kläder, billig öl och riktigt tokiga kalas.

Åker man till Göteborg finns det vissa saker man måste se.

Slottskogen är ett vackert och skönt grönområde där man kan titta på sälar, älgar, pingviner, kvinnor, kiwifåglar eller gräs.
Det finns även möjlighet att prova sin lycka i ett parti minigolf, grilla eller helt enkelt supa till.

Vasaparken är ännu ett grönområde men detta är mer centralt beläget och har oftast en lägre medelålder. Det är här alla fjortisar kräks upp sina inälvor när de kan.
Vasaparkens folksport är den otroligt roliga fyllesporten Pinn.
Den brukar medföra uppmuntrande skador och sann kamratanda.

För en skön stund ska man även besöka Diamond Dogs.

Inte minst är Andra Långgatan en snillrik plats. Bra butiker med bra utbud av de allra senaste inom teknik och lusta.

Göteborg är även känt för sitt dåliga väder,
Avenyn och sitt göttiga mos.

Luffarens guide till GBG:

Sovplatser
Om man är en spexig luffare som är i Göteborg behöver man ju nånstans att sova.
Har man charm kan man ju lätt kinesa hos folk man inte känner genom att vara lite smidig.
Har man inte det följer nu några tips på lämpliga boningar.

Frälsis: Härbärge om man är riktigt luffig, dessutom gratis.

Sheraton: Är man en rik luffis är detta ett utmärkt alternativ.

Nordstan: Kan funka om man är smidig och kurar ihop sig så att man inte syns, då det lallar runt väktare där lite då och då. Risk för rån och misshandel dock så sov helst i grupp.

Slottskogen: I skogen finns det mycket bra sovställen. Mjuka risbäddar och frisk luft. Ej bra under Göteborgs regnperiod dock, vilken är mellan 25 augusti - 12 juni.


Matställen
A man´s gotta eat right?

Burger King/ McDonalds: Relativt billigt hak som finns i nästan alla delar av stan. Är man spexig kan man lura till sig gratiskäk till exempel genom att, under rusningstid, gå fram till disken och säga att man beställde en Fiskburgare, (eller något annat lite mer alternativt, för det MÅSTE vara något som tar lite extra tid), för 15 minuter sedan och att du fortfarande inte fått den. Har du då tur genomskådar de inte din bluff och du får maten på stört, alldeles gratis.

Järngrillen: Ligger mitt på Järntorget och är i form av en liten fyrkantig låda. Du kan inte missa den.
Är man i Göteborg får man inte missa Järngrillen utsökta falafelrullar. Finns med olika såser till exempel Vegan eller Vitlök. Min personliga favorit är dock Vitlök.

Creperiet: Placerad ungefär i mitten av Linnégatan.
Sjukt gott alternativ till McDonalds som ligger mittemot. Godare och nyttigare, men kanske int billigare. Men jag lovar er, det är värt det.
Finns både i mat och dessertform.
Red anm: Mcdonken på linnégatan har lagt ner, dom har blivit utkonkurrerade (av creperiet!?!?!?).


Krogar och Barer: Göteborg har ett ganska fett utbud av just sådana ställen.

Rover: För öl och whiskyälskare rekommenderas haket Rover som är belägget på Andra Långgatan, i närheten av Järntorget.
De har en 10 sidig meny med diverse ölsorter. Här kan du får fulöl för 35 spänn eller lyxöl för 165 kr. Oerhört bra ställe. 20 års gräns dock och inget ställe man går till om man vill supa sig full.
Vill man sitta ner med några polare, ta en öl eller två och bara jiddra, då är Rover perfekt.

Kompaniet: Rätt sunkigt ställle men trots det alltid fyllt med folk av olika längd och grupptillhörighet. På onsdagar har de den otroligt uppmärksammade klubben SynthBar som egentligen inte är något att ha, såvida man inte som jag då, känner 95% av alla som är där.
Uppdatering av läget: Kompaniet har bytt ägare och synthbar finns inte längre. Det hela liknar mer ett café nowadays. Alla drar en suck av lättnad.

Trädgår´n: Stadens största uteställe som har plats för inte mindre än 1500 personer. (Eller nåt i den stilen.)
Här hålls det mestadels klubbar för mainstreamcrowds men en gång i månaden slår de på stort med synth för hela slanten. Brukar iofs kosta mer än det smakar.

Henriksberg: 5 våningsklubb med musik för alla smaker. På takvåningen hålls en av stadens bättre klubbar, Slacker, som är ett paradis av öl och flickor för alla rockälskare.
Uppdatering av läget: Slacker la ner efter nyår 05-06. Alla gråter och skriker av sorg.

Sådär ja, nu har ni iaf fått ett hum om vart ni kan ta vägen när ni befinner er i den härliga kuststad.
För övriga frågor kan ni kontakta någon utav våra Jourhavande luffare.
De är alltid tillgängliga och finns här för att svara på just era frågor.

Tillägg från alla lovers därute:

Troll:
Nisseplatsen är en favorit bland folk som inte har någonstans att bo. Allar tror att man väntar på ett tåg eller en buss och så. Dock risk att man blir väckt av väktare då och då. Nisseplatsen ligger vid centralstationen

Villa villerkulla är ett cafe som öppnar klockan tre. Där får man middag bestående av en kakbit man själv bestämmer storleken på för 25 kronor. För lite mer pengar kan man köpa kakbuffe. Då får man många kakor och kan sitta där hela dagen.Cecilia

Haga Nygata (Haga Nya Kyrkogata?) är ett måste under sommaren. Den sträcker sig ifrån Hagakyrkan till Järntorget och här finns det mestadels gatumusikanter, softa små caféer, antikvariat och affärer med underliga namn som säljer kritaller, rökelse, tarotkort och annat schitz - med den trevliga effekten att gatan nästan alltid luktar gott. Missa inte café Husaren... där serveras det gigantiska kanelbullar som man kan dela med andra luffare. Café Kringlan är något dyrare men deras kladdkaka är lätt värd pengarna.

Ett annat softarställe i Göteborg är Café Cello, andra långggatan - glid in och käka en billig macka, rök en vattenpipa och slappna av.

För de luffare som mot förmodan har pengar kvar finns butiken Dolores, belägen en kort bit ifrån järntorget på Södra Allégatan, och andra långgatans skivhandel. Billiga och skumma/roliga/häftiga grejer i överflöd.

Luffa lugnt!Stirn

Jensens Böffhus!
En gedigen böff med stekt potatis till priset av en flottig burgare, åtminstone mellan 10-16 alla dagar. Dessutom gott om söta servitriser. Ligger i nordstan, så även oerfarna besökare kan utan större bekymmer ta sig dit genom att charma närmsta heta inföding.
Nu tänker kanske du att: EY! Jag är ju veggis!
dumt, ja absolut. Kört? Absolut inte! De har även en (enligt uppgift) grym sallad för en femtiolapp. Samma servitriser dessutom!Stjärnröd

Restaurang solrosen på Haga är en fantastisk krog med en god och relativt billig vegitarisk/vegansk meny. Omkring 60 spänn får man lägga ut för en rätt inkl. Salladsbuffe och bröd. Fulölen kostar 28 spänn och personalen är trevlig. Solrosen is the shit, kan jag säga efter att ha hängt blott en vecka i stan.
De är även begåvade med en egen hemsida. http://www.restaurangsolrosen.se/

Kaponjärgatan 4 A
413 02 GÖTEBORG
I korsningen till Haga östra