Gävle


En stad i södra norrland. Enligt många för långt söderut för att få räknas till norrland, LG2S håller med. Gävle är en medelstor stad som 2002 hade 91276 medborgare, antagligen ungefär lika många idag. Stadskärnan är relativt stor och innehåller diverse sköna och mindre sköna ställen. Precis som i verkligheten!

Runt torget samlas människor för att konsumera saker dom tycker att dom behöver. Dom kan t.ex gå och konsumera på Flanör, eller kanske Nian? Nian är värsta stället, men samtidigt bästa stället. Nian är ett slags köpcentrum, det bästa dom har att hänga i granen är Clas Ohlsons.

Boulognerskogen är ett superduperbra ställe att glida till på sommaren. Om du t.ex. vill ha en fest eller en kvart.

Om man har lust att hälsa på i Gävle och inte har någonstans att bo så föreslår jag att du ringer Jourhavande Luffare och frågar om slaggplatser. Här finns redaktionskollektivet Fuck World

Om du efter att ha provat på Gävle vill bli bofast så tycker LG2S att du ska kolla in den här sidan för lägenhetstips.

Lättaste sättet att ta sig till Gävle är med tåg. Det finns en soft tågstation och det går tåg i alla möjliga riktningar.

Om du har något schyst du vill berätta om gävle, något soft som hänt här eller något du vill tipsa om så föreslår jag att du trycker på "bidra" och berättar om det.


[google maps: Centralstationen , Gävle]