Kvart


Påstående: Man tillbringar 30% av livet på en kvart.
Förklaring: Kvart är namnet på stället man slaggar.
Kluring: En kvart kanske bara fungerar 15 minuter? Blä.

Om du har ett hem, så kommer detta att vara din huvudsakliga kvart jättemånga timmar om året.
Om du inte har ett hem blir antagligen dina kompisars hem din huvudsakliga kvart.
Du kan testa dig själv: Hur många kompisars golv kan DU slagga på?

På luffen kan ett stort problem vara att skaffa ett slagg, eller en kvart. Vi har skitmånga tips, du kan ringa jourhavande luffare för att få ytterligare information.
För att rensa bort onödiga samtal listar vi dom viktigaste kvarttipsen här.

Kvarttips

1. Helgon.net - Fråga dig fram i människors gästböcker, om du har tur hittar du ett bra slagg på valfri ort.

2. Fester/Krogar - Hitta en fest/krog där du råkar vara, fråga människor på festen/krogen om du kan slagga över. Människor har skitsvårt att säga nej på fyllan. Fungerar hur bra som helst i parker på sommaren.

3. Tältet - Den bärbara kvarten, på sommaren kan du slå upp ett tält på lämplig gräsplätt och slagga där.

4. Vandrarhem - För dig med pengar kan ett vandrarhem vara en bra grej. Du kan få slagga i en säng mot en ersättning på lite över hundralappen.

5. Vara vaken hela natten - Om du misslyckas med att hitta en kvart så hänvisar vi till det här knepet, det är genomförbart på sommaren.

6. Väntsalar - Hitta en väntsal på t.ex. en buss eller tågstation som är öppen dygnet runt, slagga på en bänk och försök att strunta i väktarna.

7. Sovsäck - Ännu en bärbar kvart. På sommaren kan man helt enkelt lägga den där man vill, en buske kan vara ett bra skydd, krypa ner och slagga. Ett plus för romantiken, man får ligga under stjärnorna.

8. Kompis - Tänk efter, du kanske har en kompis i närheten som har en kvart där du kan slagga. Om du har det kan du försöka ringa.

9. Trappuppgång - Du kan försöka hitta en uppgång att sova i, det är inte bekvämt och kan kanske räknas som inbrott. Men det är iallafall lite skydd och värme på vintern. En bra grej är att samla portkoder.

10. Fordon - Om du är ute och luffar så spenderar du tid i fordon av olika sorter. Passa på att slagga på tåget, bussen eller i bilen.
Det är alltid bra att åka med t.ex. nattåg, då slipper du sova på dagen.