Skitneger


Som luffare upptäcker man väldigt fort att skitneger både heter och spelas annorlunda beroende på vart man befinner sig. Att kunna hantera alla olika regler är därför en smärre talang. Vi har samlat en del regler och presenterar även LG2Sneger.

Några regler är relativt generella:
Den som först blir av med alla sina kort vinner.
Fusk är ett trevligt inslag och bevisar erfarenhet.

LG2Sneger Man delar ut alla kort vilket följs av att varje deltagare skickar alla sina singlar åt vänster. Tvåor och treor är flygande och får inte bytas. Sedan gör man eventuella byten. Hjärter fyra börjar. Deltagare måste lägga högre än efterföljande. Man får inte gå ut på ?A? eller med flygande kort, om man slarvar bort sig på den regeln blir man med stor sannolikhet jude. Den spelare som först blir av med sina kort blir president, näste blir svåger osv. Såhär ser listan på vad man heter och hur många kort man ska byta ut:

+3 President
+2 Svåger
+1 Präst
Medborgare
-1 Pizzabagare
-2 Kvinna
-3 Jude

Om man är fler spelare än 7 har man fler medborgare och då man är färre så tar man bort placeringar.

Som bäste läsare säkert uppfattade så är detta verklighetsbaserat. Det handlar alltså om vilka som har bäst förutsättning i det amerikanska samhället. Det är naturligt att Pizzabagaren måste ge ett av sina bra kort till prästen. Den som är Präst, t.ex., att Pizzabagaren måste ge sina bra kort till prästen. Präst, svåger eller president bestämmer vad han vill byta till sig. Juden blandar och delar.

Örnsköldsviks regler Spelas som LG2Sneger men man skickar inte singlar och endast 2or är flygande. Man heter bara president och vicepresident respektiva skitneger och vice skitneger osv.

Publiken har ordet

grisifez
Hallsbergsskitneger heter NegerÅPresident. Man skickar inte singlar i börjand, man får inge gå ut på Essen eller några klädda kort alls. Det finns bara President och Negern inga vice skitgrejer.