Arnes Sjöbod


Restaurant i Bönhamn. Prissatt enligt internationell "klart-vi-kan-sälja-korv-till-tyskarna-för-80kr-standard". Strömmingen där är världsberömd och enda sortens strömming som undertecknad äter. Chefen på Arnes Sjöbod är snäll, men han heter inte Arne - han heter Bengt-Olof, och är brorson till Arne. Han tycker att det är jättekul med mattematik.

Menyn på "Arnes" består mest av fiskrätter, mest på grund av dess läge vid vattnet. Det få vet om är att ingen fisk fiskas där utan beställs från Gävlefisk. Men det är inget de sticker under stol med. Personalen där är mycket trevlig, men om du frågar dom var toaletten ligger så kan dom bli kinkiga.

Båten till Högbonden går klockan 10, 12, 15 och 18. (Så du slipper fråga personalen.) Dom tar kort, och du kan göra uttag på upp till 500 kr där om du har något av de större kreditkortsmärkena. Dom har även övernattning. Men du kan campa i skogen där, tack vara the man.

Ska du ta dig till "Arnes" så kan du följa deras vägbeskrivning:

Bil: Kommer du E4:an söderifrån svänger du av till höger i Gallsäter, ca 15 km efter det att du passerat Höga Kusten-bron. Kommer du E4:an norrifrån svänger du av till vänster i Ullånger, ca 50 km söder om Örnsköldsvik.
Buss: Kommer du med buss stiger du av i Ullånger. Därifrån finns under sommarsäsongen bussturer ut till Bönhamns fiskeläge. Tidtabell går att få via Linjebuss och Y-buss.
Båt: Lat 62° 52,9 N Long 18° 27,2 E
Flyg: Skyways flyger till Kramfors/Sollefteå flygplats och SAS flyger till Sundsvall/Härnösands flygplats Midlanda.
Lift: Sträck ut tummen och slappna av.