Billiga ideer


Artikel nummer 3 i Johnnys serie artiklar om Att tänka smart.

Välkommen, kreativa människa, till LG2Ss guide till Billiga och Bra ideer.

Bra ideer är inte värda tomrummet dom ockuperar! En svensk person får i genomsnitt 10 briljanta ideer på en dag *chansar*. Vad ska du göra med dom?
Om du inte skriver ner dina smarta tankar direkt så försvinner dom i THE VOID men om du skriver ner dom så försvinner dom i THE BYRÅLÅDA. Det kan gå åt helvette, som Ismen feat. Heli sa.

Du tänker alltså cirka 3650 sköna ideer varje år. Gör då såhär: börja bygga på en av dom. Först då har ditt sköna och smarta tänkande varit till någon nytta alls. Fram till dess går du bara runt och nöjestänker. Man ska inte ägna sig åt nöje. Livet är för kort, kom ihåg det.

Dom flesta ideer är värdelösa fastän man börjar bygga på dom. Oftast är det något fel i tänket som man upptäcker när man är igång.

Välj max 1 ide och ägna dig åt den varje dag så många timmar du klarar av tills du tror att du är färdig (men du har alltid mer än hälften kvar). Det är mitt bästa tips.

Fortsätt även fast du får nya bättre ideer. Kom ihåg att alla ideer är dåliga förutom dom du bygger.
Jag skriver ner plötsliga ideer på papper och tänker dom aldrig igen. Men då finns dom där. På papper.

Mitt näst bästa tips är att ge upp! Du kommer alltid ha mer än hälften kvar, ambitioner sväller som ballonger. Välj en bra tidpunkt och ge upp. Sy ihop påsen. Ställ in och ställ ut. Att ge upp betyder att bli klar. *
Allt jag gjort klart har jag gett upp. Citat: mig själv just nu. Fast det är ju underförstått för det är ju jag som skriver den här artikeln.

Det finns små och stora ideer. Den här artikeln är en väldigt liten ide. Då kör jag på. Behöver inte ens skriva ner iden för den står ju här i redigeringsprogrammet jag har framför ögona.
Det är nästan bästa känslan. När man går direkt från ide till handling. Kreativa personer vet vad jag menar och jag tror ni är kreativa hela bunten. Direkt från en plötslig låtradside till 16 bars utan att ens hinna rulla jollen klar. Oftast hinner man inte rulla jollen klar när man är på Akut Bygghumör. ***

Jag fick ideen att skriva en artikel om Billiga ideer alldeles nyss (och plötsligt). Man kan säga att jag har forskat på just kreativitet och ideer ända sedan jag satt ensam i Mellansel och lärde mig programmera för att skapa den luffarguide som Sverige har njutit av i typ 18 år och kommer fortsätta njuta av i flera hundra (miljarder?) år till. Iden var billig och du har ingen aning om vad jobbet har kostat mig i tid och missade "ragg"*

IAF LG2S. En av triljarder möjliga ideer och säkert en av dom sämre. Men det var den jag satsade på när jag knappt kunde stå. Gick väl gymnasie jag, sena 02 tidiga 03**, jag vet faktiskt inte. lg2s var etablerat sommaren 2003 och vi gjorde hyss-reklam samt spred ryktet från festival till festival att nu finns det äntligen en hemsida som du kan vända dig till. När du behöver luff. t. luft. Luftarens Guide 2ill Sverige, skämtar jag, i skrivande stund, och skrattar åt mig själv.

Och det är inte som att jag gjorde allt det hära själv!? Vi är ett omfångsrikt gäng ärkeluffare som ägnar varje vaken sekund åt att skaffa oss erfarenheter som kan vara bra till hands senare i livet och skriver halva nätterna på utkast som aldrig når dagens ljus. Det har investerats tokigt många timmar i detta projekt om man räknar varje mankrafts samlade register.
Och vad är detta projekt? Vad är LG2S egentligen, som det har investerats så tokigt många timmar i?

Ja, det svaret får du vänta på tills nästa artikel: LG2SSlutligen vill jag säga sluta hejta börja skejta. Det finns så många åsikter i konst och övrigt. Kan vi int ba chilla? Byggare har investererat bygg i sitt bygge, oavsett om det bygget faller dig i smaken eller inte. Mer bygg än du någonsin stoppat i dina egna ideer - det är bara därför du hejtar och jag tänker inte hejta tillbaka. Jag hejtar milq och nu blev det för dravligt. Adjöken!

Det här är förresten tredje påbörjade ideen från undertecknad på under 1 dygn. Igår skrev jag Det ena leder till det andra samt den viktiga (och just nu enda) delen av artikeln Luftbloss som kommer till en luffarguide nära dig om x tidsenheter. Den om att stå i ring runt solen...
(men jag skrev inte klar den här artikeln förrän några månader senare - the power of the byrålåda - hälsningar milq, alltså mig, det är jag som är författaren)