Det ena leder till det andra


Ja, Johnny här, känd för halva artikeln om Tricken och andra artiklar. Artiklarna jag skriver har blivit "off topic" på senaste 5-10 åren och jag har också varit "off luffen" ett längre tag. Jag är nog lämpligare på att skriva om något jag har varit "on" en längre tid: (nämligen att...) Att tänka smart!
Jag ska lära er allt jag kan och vi sätter igång genast!


Jag har upptäckt en sak.
D E T . E N A . L E D E R . T I L L . D E T . A N D R A
Faktiskt: Allt leder till "det andra".

Försök tänka riktigt smart nu. Vad är det där andra? Som allt leder till?

Har du tänkt klart?
Klart du inte har. Det är därför det heter "tänka klart"*. Det går inte att tänka klart för det ena leder till det andra. Tänka klart kan man göra när man är död. Då finns det inte så mycket kvar att tänka på eller med.

Men i alla fall. Jag vek tvätt när jag tänkte ihop att "det ena leder till det andra". Det kändes så självklart, när jag la vikta plagg i hyllor och färgskjorterade sortorna. Det ledde till det andra, alltihopa, tänkte jag.
Bra tanke, eller hur? Inte illa tänkt, enligt min åsikt. Jag tänker ofta på smarta tankar. Det är bra för smartheten och självförtroendet. Som så mycket annat. Det ena leder till det andra, rätt vad det är står man klädd i bara dojjor och frisyr i famnen på en vacker mattelärare. Då är det bra att vara smart!

...

Det där andra! Undrar vad nästa andra blir. När jag publicerar artikeln så kommer du att läsa den. Bara en sån sak...

Jag undrade om det finns nåt som inte leder till "det andra". Nu-et såklart. Nu-et har inte kommit tillräckligt långt i framtiden för att leda till något annat ("det andra"). Jag kallar den för Johnnys Matematiska Smarthetsprincip:
Det är omöjligt att avgöra ifall något som sker direkt i ögonblicket kommer att leda till något annat.
Det är lite som den där Stephen Hawkings som skrev Pestens tid. Så smart kan man bli!!!!


* Det går inte att tänka klart - klart det inte går att tänka - cool slogan på smarttänkningsföretag eller dyl.