Musq formerly known as Musk


Det börjar med en titel sen är det bara att skriva på. Rakt av. Jag skriver rakt av och på. Hade kunnat skriva 20 uppskattade artiklar om dagen eftersom jag är ett sådant snabbskrivarproffs. Efter sjutusen luffade mil blir man snabb och kan allt.
Men uppskattning betalar inga räkningar så jag håller mig till 2 artiklar per månad. Finns ju annat i livet också. Jag brukar ligga i min säng och titta i taket.
Lying in bed just like Brian Wilson did och lyssnar på Smiley Smile* om och om och om igen. Spana in den musikvideon : Barenaked Ladies - Brian Wilson. Röjet på slutet *gör smaskens-tecknet med fingrarna* - och shortsen! *gör shorts-tecknet*

Nu kör vi

Musk**! Det är en bra titel. Den kan jag skriva länge på.

- Musk är ett engelskt ord som betyder Mysk - vilket i sin tur är en f. kortning av Myskotte som faktiskt är det latinska namnet för Ekorre - apokalaxens rara munsbitar.


Myskott


- När Elon skulle börja sälja svensk ström i Förenta Staterna så skapades divisionen Elon Musk med just en Myskotte som logga. Strömmen räckte hela vägen upp till rymden och det kan man vara stolt för. Fuglesang och Elon - dina rymdhjältar.
Att vara stolt för saker som du inte har något som helst med att göra.
Det är som att vara stolt för vikingarna.
Vikingarna är döda nu.
Du får slåss ensam mot ryssen.
Ingen vikingahjälm i världen kan stoppa scuddmisiler.

- Musk var också den trettonde aposteln. Men han sög av en kille på dass och blev uteslutnare än självaste Judas. Nu i framtiden har såklart kyrkan i hela världen accepterat bögfasoner och allt har blivit fridfullt och tolerant.
Tur att man lever i den bästa av alla tänkbara världar.

- Om du bildgoglar ordet Musk får du se bilder på nån nörd. Han var Myskotte i sitt förra liv.

- Myskoxe är inte en egen art som många tror. Myskoxe betyder Myskotte-hane. Tjejkottarna kallas Mysko.


Jag suddar mycket. Det är skillnaden på mig och 2. Han ba kör, tog bort delete och backspace-knapparna det första han gjorde när dom lanserades i Kramfors 2002.
Värst är ändå min twitter. Där försöker jag förklara hela sanningen på fem ord maximum. Då går suddknapparna varma. Jag funderar på att vattenkyla tangentbordet (tamefan!).

Lite bakgrund:
En gång skapade jag ett luffarcommunity. Samlade ihop några lirare som förstod. Tillsammans öste vi på med content, kärlek, soffor och buntar med papp. Sen tog vi en paus mellan 2010 och 2018 för att jag skulle få tid till att skriva några uppskattade porrnoveller. (du får läsa på pixelinthedark.com - klicka på Eric Glue).
Förutom det har jag sett en gris brinna upp.

Vi fortsätter skriva luff-n-rull men vi håller på att dö. Artiklarna handlar inte ens om luffing längre. Vad är det här för slags artikel t.ex.? När behöver du veta alla dom här orden? Knappast på luffen.
Det här är en protest mot alla andra artiklar. En spottloska i ansiktet på mimmic och company. Varför ska ni vara så jävla förankrade?

Det här ska kanske bli min sista artikel!?!
Så kan jag fylla på längst ner om det fortfarande finns något osagt. Luffen luffas men jag kan inte hjälpa dig längre. Jag lärde dig allt jag kunde och nu är jag trött och vill sova ruset ur!

Finns inge cash i luffen nuförtiden. Läs artikeln Hur du blir rik (på luffen).
Jag måste skriva artiklar på arbetstiden för att kunna kalla mig “betald”. Det är inte riktigt schysst mot arbetsgivare - vilket är coolt. Näringslivet är inte heller schysst. Dom ler i smyg när dom bjuder dig på sprit. You gonna get fucked. Så se till att det är skönt för alla inblandade.

Jag är lite trött. Det har blivit lite stress, det har blivit lite hopplöst.
Jag började undra igår ifall det blir för mycket stimulans? Internet överallt. Kollegor. Främlingar. Nyheter och gamla greker står som fiskespön.
Jag kan inte filtrera. Började stänga av musiken hemma och på jobbet så att det blir tyst nångång. Skönt. Ibland kör det ju förbi en helikopter men annars är det faktiskt ganska tyst. Det kan finnas lik i dom där helikoptrarna som åker till Norrlands Universitetssjukhus. Dom hann kanske inte rädda det stackars livet (men nästa liv ska dom banne mig rädda - varje dag är inget problem).
Det är en sorglig tanke, alla lik som svävar ovanför sjukhusområdet. Försöker tänka så lite som möjligt. Om du trodde den där korsningen i Tokyo var trång så skulle du höra rösterna i min stackars fragila *pekar på skallen*. Dom brukar säga att det är för sent, att ingen jäkt i världen kan ändra på senhetens senhet.

Tar mig en liten, men lång, paus.
Drar ett andebloss.
Kommer tillbaka.

Några timmar gitarr varje dag. Har kört så snart ett år. Blivit rätt så flink faktiskt om jag får säga själv.
Bellman - Drick ur ditt glas, Glimmande nymf, Märk hur vår skugga, Gubben är gammal, Nå skruva fiolen, Fjäril vingad syns på Haga.
Andra artister Unchained Melody, Kodeine dream, Cocaine Carolina, Clay pigeons, Live forever, Black Rose, Min häst har blivit sjuk, Don’t think twice its allright, Ta det kallt det är allt, P.F.F., Umeå** (Omaha version), Still I dream of it, All the leafs are brown.
Cornelis ÅGREN!!!, Visa i vinden, Till Linnea via Leonard Cohen, Ballad till en bra polis, Felicia försvann, Grimasch om morgonen, Fullmånen jag undrar vad lyser den för. Spelar faktiskt aldrig raj-raj-låten.
Evert Sjuttonde balladen, Byssan lull.
Pojkar med känslor Sephiroth.
Hank Williams Long gone lonesome blues, Cold cold heart, Ramblin' man, Mind your own business.
Artisnamn (förslag) Johnny Garbo, Johnny Feeling, The artist formerly known as Johnny, Bruce Springsteen Junior, Willis, Bruce Teens.

Nu har ni väl träsmak i röven men stanna kvar en liten stund.

Frågor på det?
Tryck på Bidra här nedanför för att ställa dina frågor.

* Smiley smile är en jättefin skiva som också pionjärade lo-fi pop - en skön kontrast till nedlagda Smile's mozart-ambitioner. Alla skivorna efter Pet Sounds, fram till (o.m) Love You*****, är så jävla fina. Riktig mood-fixer music. Jag älskar Brian Wilson och The Beach Boys. Break Away är en låt som passar nu. Här får ni en spotifylista på alla mina favorit-favoriter - helt utan "hits" (men var tvungen slänga in Surfer Girl).

** Sen ändrade jag artikelns namn till Musq för det blev coolare och lite som milq.

*** Kul fakta. Jag lagade diktskrivar-editorn i LG2S Byggaren för att publicera texten till låten Umeå. Jag ville ha med den i artikeln.

milq fyller på....


Mer tankar på Smiley Smile. Kan inte låta bli att tänka på White Album av Beatles när jag hör t.ex. She's going bald. Beatles var alltid ett år efter.
John Lennon brukade klaga på att Rolling Stones kopierade precis allt the Beatles gjorde. Men asså, Beach Boys var ju först med allt som var coolt förutom Rubber Soul.
Kasta inte glas i stenhuse John - då får man en kula i pallet!
Sgt. Pepper är förresten inte särskilt bra. Ungefär lika påklistrat smartsy artsy som Her Majesty's Satanic Request. When I'm Sixty Four är en fin jävla bit dock. Ni skulle släppt den som singel med Being For The Benefit Of Mr. Kite! som B-sida och kallat det för en dag (...i livet (hehe ni som förstår förstår)).
Carl Jung på omslaget var ju iofs helt rätt!!!
And of course Henry the Horse dances the waltz

Alla som tycker om Brian Wilson och the Beach Boys kan väl slå en pling till Jourhavande luffare och berätta så antecknar jag och när vi blir 20 personer då släpper vi en coverskiva som ska heta 2020 (utan snestreck).
Jag kallar det för regression.
***** ja och även skivorna efter men love you är top 2 Brian Wilson-produktioner.
Titta på den här snälla, Brian Wilson pratar om Love You och hur han och grabbarna "rökte haschisch" under inspelningen av SMiLE (timestamp 12:30).
Snälla, fina Brian. Han är min förebild. Det är sunt.

Om länken inte funkar, sök efter Brian Wilson Interview 1976.
Det var fint att få skriva lite Beach Boys. Det här är LG2S officiella Beach Boys och Musq-artikel.
Jag var 10 år. Pappa hade en stor typ resväska fylld med musik-kassetter. På en långsam helgdag kunde jag plocka på mig en bunt kassetter och lyssna igenom. En dag hittade jag en särskilt viktig kassett. Jag tänkte, det här låter som Beach Boys fast annorlunda. Det var Pet Sounds. Den vackraste samling sånger jag någonsin hört eller skulle komma att höra. Keep calm and listen to Pet Sounds.
mina artiklar blir bättre med tiden

det är för att jag redigerar dom i efterhand