Tåg #3 - Sebs hämnd


Det var inte så jäkla enkelt på den tiden, 2! Det var ingen som hade en aning om vad LG2S var på den tiden, har du sett den första tåg-artikelns ID? 44! Här vill jag innan jag fortsätter flika in att så tidiga artiklar borde K-märkas. Med K som i Kulturskurkskultur-märkning. Hursomhelst, det var väl ingen som hade en aning på vad det egentligen var vi höll på med på den tiden och det vet vi väl förresten fortfarande inte. Är inte hela den här grejen bara ett skönt gäng som försöker ta reda på vad det egentligen är vi håller på med? Jag tänker mig att det lite är så det fungerar med oss. Att vi är är fallande löv i vinden, när tåget lämnar perrongen.

Praktiska tips och tricks var det väl mer av där i begynnelsen, sen har vi lyckats abstrahera verkligheten mer och mer. Lager och lager av abstraherade tips och tricks. Till sist börjar det liksom handla om att vara människa mer än om praktiska tips och trix om hur man ska planka ett SJ-tåg till Arvikafestivalen och snorta fultjack ur en främlings stjärt.
Det är nästan som att vi är de allra sista fångarna som ser fängelseporten öppnas, precis när tåget lämnar perrongen.

Allt har väl sin tid. Sin tid och sin plats. Det finns en tid och plats då allt man vill ha är praktiska små luffartips om hur man lagar sig en smarrig bille. Det finns en tid och plats då man vill veta mer om ifall någon har haft samma känsla förut. Om det är första gången? Den här känslan att vara ett fallande löv i vinden, som när någon sticker hål på den vackraste ballongen, precis just när tåget lämnar perrongen.

En sak vet jag iallafall om tågresor, det har jag lärt mig av ärade ledamoten innehavandes stol #1 - milq: man kan lyssna på Kjell Höglunds 'När tåget lämnar perrongen' när tåget lämnar perrongen.