Vållande till Annas död


Anna är en utsatt tjej i Sverige idag. Om man till exempel googlar på "Vållande till Annas död" får man svaret "Menade du: "vållande till annans död" Topp 2-resultat", vilket såklart inte alls var vad vi letade efter, och därför ignorerar vi detta och bläddrar ner lite bland googleträffarna, och genast (efter 0,18 sekunder) hittar vi ungefär 616 sidor som berör ämnet, bland annat dessa:

SVT.se
En 50-årig man från Umeå misstänks för vållande till annas död sedan en 30-årig umebo dött av en överdos heroin. 50-åringen häktades under helgen och bakgrunden är att han antas langat narkotikan till den nu döde mannen.

Expressen.se
BROTTET: En 38-årig grävmaskinist misshandlade sin sambo med en hylsnyckel innan han kvävde henne till döds i snön utanför villan. Paret hade varit på barndop och sambon försökte först få brottet att se ut som ett överfall. Mannen åtalades dock inte för
utan för grov misshandel och grovt vållande till Annas död.


Aftonbladet.se
- Jag har i dag åtalat en läkare för vållande till annas död eftersom jag anser att utredningen visar läkaren gett den lille pojken för mycket bedövningsmedel. säger överåklagare Eva Regner till Radio Stockholm.

Sr.se
Man i Linköping åtalad för grovt vållande till annas död

En 60-årig man i Linköping åtalades i dag för att ha misshandlat sin sambo så grovt att hon senare avled.


Polisen.se
Den misstänkte har delgivits misstanke om mord, vilket han förnekar. Han bekräftar att han hanterat ett skjutvapen, men att ett skott avlossats av misstag. Mannen erkänner dock vållande till annas död. Vapnet är ännu inte anträffat.

DN.se
När det kommer till brott som vållande till annas död blir vi ofta väldigt känslosamma. Vi ser mer till offrets anhörigas smärta och krav på hämd än förövarens faktiska skuld.

Norran.se
Men ni tror inte fastighetsägaren känner sig utpekad som vållande till annas död när ni utformar rubriken som ni gör?

Flashback
Borde det inte räknas som Vållande till annas död om man kör på någon....? Vållande till annans död betyder ju att man av misstag haft ihjäl någon....Så rent teoretiskt borde väl en överkörning i tågtrafiken klassas som Vållande till annans död...?

Har du några egna exempel? Skicka in dem!

Sålänge får vi nöja oss med en bild av stackars Anna: