Feminism


Det här är ett ganska känsligt ämne, och vi har därför försökt undvika att skriva om det, men nu har vi haft tillräckligt många fyllediskussioner med främmande tjejer på krogen för att kunna ge en rättvis bild av vad feminism verkligen är.

Till att börja med måste vi reda ut några av de vanliga begreppen som används inom den feministiska teorin:

Genus
Det här är ett ord som används flitigt bland de olika extrema feministiska inriktningarna. Vad det innebär är helt enkelt att samhället säger åt invånarna att vara på ett visst sätt beroende på om de är killar eller tjejer. Detta är naturligtvis en helt befängd tanke, ett samhälle kan ju inte prata. Hur som helst har extremfeministerna gjort en grej av att använda det här ordet, och känner sig förmodligen väldigt häftiga när de gör det.

Nu när vi har tagit oss igenom den grundläggande feministiska begreppsapparaten kan vi gå vidare till att förklara vad feminism verkligen betyder, det vill säga vad vi vanliga, välrakade och icke manshatande feminister tycker.

Feminism är ett ord som har fått en ganska negativ klang på senare år. Detta beror främst på att den har missbrukats av personer med väldigt dåligt självförtroende som aldrig får ligga med nån efter krogen, och därför behöver en bortförklaring. Detta såklart inte alls den riktiga innebörden. De allra flesta feminister är helt vanliga, väl fungerande personer som helt enkelt har insett att det finns väldigt stora biologiska skillnader mellan män och kvinnor. Till exempel kan vi ta färgen rosa, som tjejer generellt tycker är fin. Detta har helt enkelt att göra med att tjejer rent biologiskt tycker om mjukare färger, till skillnad från killar som istället tycker om hårda och lite tuffare färger.

Feminism handlar därför om att vi aldrig får nedvärdera kvinnornas intressen och styrkor. Visst är det lite farligare och häftigare att tycka om snabba bilar, mopeder och sport, men kvinnornas intressen är viktiga att respektera, de också. Om man som man börjar se ner på att kvinnorna tycker om att ta hand om saker istället för att döda, har vi helt missat vad det är vi älskar med tjejer, nämligen att de är lite fegare, töntigare och svagare. Inget kan ju få en man att känna sig så manlig som när han får rädda en kvinna i nöd!

Så låt nu inte några jag-hatar-allt-feminister förstöra hela tanken med feminism, för det handlar inte om manshat eller något sådant. Det handlar helt enkelt om att älska det svaga könet trots att det har vissa brister. Det är det som gör oss till goda män.

Red anm: Kom igen. Ha lite distans hörni.


Amelia Adamo vet vad det handlar om!Diskussion
Från: Email/nick
jag bara undrar hur ett ord som ska vara lika med jämställdhet kan stavas feminism. men vem vill vara pk egentligen...

Lg2s:
Hej Nick, vem har sagt något om jämställdhet? Feminism handlar om att män ska älska kvinnorna trots att de är små, svaga och mindre smarta.

Från: Email/nick
Vaddå det svagare könet? feminism handlar helt enkelt om att kvinnor och män ska vara lika värda. inte att ni ska vara gentlemän och ta hand om "det svaga könet"... du har nog missuppfattat hela grejen

Lg2s:
Det blev ett syftningsfel. Vi menar att männen är små, svaga och mindre smarta. Men det får man väl inte tycka i det här landet får då är man infanterist.