Lögner


Att ljuga kan vara sjukt kul, och ibland även nödvändigt. Vi här på redaktionen brukar ljuga för varandra hela tiden. Det blir allt från små små lögner till riktiga bautastenar. Sen när det hela är över skrattar vi gott och plockar fram finspriten.

Man kan ljuga om lite vad som helst, men en bra lögn är inte alltför överdriven. Det gäller att ljuga om något så särskilt att det bara måste vara sant. Lögner som rör vetenskapens fantastiska värld är förvånandsvärt lätta att komma undan med. Säg till exempel att man nyligen upptäckt att vätejoner luktar glass när man lägger dem i frysen, eller att man just lyckats kvantificera gravitationen - något som lett till en så total revidering av fysiken att 80% av alla NO-lärare på högstadiet nu kommer få sparken på grund av sin nyupptäckta inkompetens.

Att ljuga om sig själv är också en rolig sak. Många använder lögner för att få sig själva att framstå som fräcka, tuffa eller balla. Detta är helt fel! Ljug ihop något som istället får dig att framstå som korkad, eller rent av dålig. Låtsas som att du inte förstår de enklaste sakerna, säg att du fått könssjukdomar. Eller varför inte berätta om hur du brukade plåga skogens konung ekorren när du var i puberteten. Alla kommer genast tro dig, för vem skulle vilja ljuga om en sån sak?

Sen finns ju självklart de nödvändiga lögnerna. Som att dra en falsk snyfthistoria för SL-kontrollanten. Eller kanske ringa soc och berätta hur din vän försökt ta livet av sig och hur du nu så gärna skulle behöva lite pengar för att hälsa på honom eller henne. Sådana saker kan de självklart inte kolla upp eftersom det är sekretessbelagt. Det är dessutom ett så känsligt ämne att de oftast inte kommer inkvisera saken närmre. Ett väldigt bra tips ifall du skulle åka fast när du plankar är att säga att du är på väg till läkaren. Detta är ett giltigt skäl att slippa betala för lokaltrafiken! Vad du sedan gör är att söka upp en läkare och fejkar lite dödshosta, betalar och får ett kvitto (eller tar hela skiten på faktura). Sen skickar du bara in kvittot till SL och vips är dina böter försvunna. Ett läkarbesök kan du komma undan med för ynka 120 kronor. I värsta fall måste du pröjsa 300, men då tjänar du ändå minst 500 pix på att slippa betala böteslappen.

Enda gången du inte bör ljuga är i vittnesbåset, då kan du få ett straff. Usch! Kvack!