Vårtecken


Våren - skön för vissa, plåga för andra. Personligen är jag inget större fan av pollen och misstänksamt kall värme, men visst fan är det skönt att slippa stirra sig blind på kritvit snö. Man blir ju fan arg! *arg*

Alla i hela världen har svårt att avgöra när våren är kommen, därför är våren den enda årstid som har "tecken". Människor måste till varje pris komma fram med bevis för att våren har kommit och att vintern äntligen dött. Den som hittar flest vårtecken innan sommaren vinner tvåhundra spänn. Detta är helt sant.

Alla andra årstider har självklara startskott. Vintern har ju såklart snön, sommaren har ju den dödssköna allsången och hösten har som ni kanske redan vet Kents senaste grammofonskiva. Men våren, den är helt utan självklara tecken. Detta för att folk blir förvirrade. Ena dan är det varmt och skönt men så plötsligt sitter du där i stugan med en meter snö framför dörren, gormandes i telefonen: "KOM Å JÄLP MÄ!". Men inte fan får man nån hjälp, för grannen är ju upptagen med att leta tussilagos i jordkällaren.

Tussilagos, ja det är ett av många vårtecken som vi i världen kommit på. Främst här i Norden, då våren betyder slutet på snön. I Afrika kan ett säkert vårtecken vara att solbrännan kommit igång på allvar. Man blir brun, och det är skönt.

Att leta vårtecken är ett dumt beteende, och jag tänker därför inte lista några förslag. Men här är en bild på en blomma iaf.

En blomma!