The Adventures of Microman


Microman är en skabbig rip-off på Mega Man till Windows 3.1. Alla tuffa haxxers hade det på en diskett.

Ploten i korthet: Du är Bob Jones, en bredarschlad man som frivilligt ställer upp på ett vattentätt experiment som Dr. Schnapps kokat ihop, typ något C-arbete i fysik som han kallar Molecular Miniaturizer eller nått. Happ, så hoppar du i en spindelmannenliknande vapendräkt med röd moppehjälm och ett par syrgastuber och ett litet patenterat vapen som sitter fast på din högra arm. Innan du vet ordet av det så är du skitliten, ungefär som rymden fast tvärt om. "Skönt" tänker du, "nu är min tidigare så stora rumpa bara nån mikrometer stor". Lättlurad! Det är nämligen inte storleken, utan PROPORTIONERNA som räknas. Du ser alltså lika eländig ut fortfarande. Fyfan vilken terror, nu vill du bli lika stor som vanligt igen så du kan börja gå på ett riktigt gym, men nähääää då har molekylärminityrariseraren börjat ryka och exploderat och dödat Dr. Schnapps och du befinner dig av någon anledning innuti en dator. Jaha, det här är ju som nått jävla kalle anka.
Nu ligger du brunt till, och enda vägen ut är igenom.....

Microman är huur långsam som helst, alla fiender är huur lätta som helst och när man teleporteras låter det mer som att man går sönder. Man kan dessutom ha målsökande missiler och det är så jävla coolt!
Ärkeskurken i microman är ett flygande tefat som åker runt och jävlas med dig lite nu och då, och jag har hört att på slutet får man äntligen uppgörelse med den fruktansvärda besten, men då måste man ta sig förbi massor med fiender.

--------------------------------------------------
Faktaruta 1, exempel på fiender:
- Robothund
- OP-förstärkare med öga som siktar och skjuter
- Robotpansarvagn med cool 80-talig anime-design
- Blinkrobot som ser ut som roboten i Mysteriet på
Greveholm
- Diverse sentinels, de flesta kopior från Mega Man
- Ärke-elak robot med ranglig design som man kan
springa rakt igenom
- Det flygande tefatet, kanske är det här din väg hem?
- Magneter
--------------------------------------------------

Nu kommer det sjuka med microman: killen som har gjort det har startat ett företag som heter HipSoft och 14 ÅR efter att The Adventures of Microman till windows 3.1 släpptes har han släppt ett nytt, Microman's Crazy Computers. Det är lite bättre grafik, några ljud är utbytta och det finns en tutorial med som man verkligen MÅSTE spela för att få maximalt med kräm ur spelet. Annars är det samma lir.
Microman's Crazy Computers tar retro till helt nya nivåer. Förutom att det inte hänt något på 14 år så är det dessutom år 2007 anpassat för Windows 98.

--------------------------------------------------
Faktaruta 2, årtal:
1993: The Adventures of Microman.
2007: Microman's Crazy Computers
--------------------------------------------------


Det är vad vi på LG2S kallar "tight releaseplan"!


--------------------------------------------------
(Anal)ys av designerns besatthet av microchips
Den som har designat Micromanspelen älskar IC-kretsar. Förutom att vissa fiender är IC's och alla vapenpower-ups är små IC's så ska varenda vägg och solid yta i hela spelet föreställa något slags kretskort som är helt översållat med OP-, CMOS och MOSFET-steg, hexinverterare, schmitt-triggers, små processorer eller vad det nu kan tänka varas. Microchips helt enkelt. Allt kopplat i en salig röra. Några motstånd finns också med, men dom ser inte ut att vara kopplade till något.
--------------------------------------------------


Nämde vi förresten att spelet kostar 19.95$ att ladda ner?