Spritfest


Det finns de som påstår att denna företeelse inte existerar bland oss vanliga dödliga, att det är ett av medierna påhittat ord, men så är naturligtvis inte fallet. En spritfest är precis så ball som den låter. Har du mot förmodan inte provat på det än följer här lite tips och guidelines.

Första tipset berör det väsentliga för att en spritfest ens ska kunna genomföras - nämligen spriten. Du behöver en eller flera spritenheter (observera att detta inte går att rubba på). Enheten kan bestå av ert personliga val dricka - bara det är sprit - och det är först när detta målet uppnåtts som det kan betraktas som en spritfest. En spritfest kan se ut på många olika sätt, men innehåller alltid sprit. Bara fantasin sätter gränsen. Man kan uppleva en spritfest själv, men vänner förgyller nästan alltid tillvaron.

Sprit bör helst inte blandas ut, men vissa undantag bekräftar regeln. Om man till exempel har väldigt lite sprit och vill att den ska räcka längre, eller om man av någon anledning måste smussla med spriten så kan det underlätta med utblandning. Att smussla med sprit är inget som rekommenderas, men kan tyvärr vara nödvändigt i vissa situationer. Sprit kan förslagsvis smusslas med till olika platser med hjälp av den fräcka frisyren dreadlocks.

På krogen är det dyrt och då kan egenhändigt medtagen sprit hällas i öl. Man skulle kunna betrakta detta som en typ av ölförädling. Christer Pettersson förädlade till exempel Baileys (som är sprit utblandat med mjölk) genom att hälla Explorer i den och vips hade han sin egen drink, Dräparn! (Denna drink kallas även för en Rotebroare. red. anm.) Christer P var en kille som gillade spritfester och sysslade in i det sista med att förfina denna konst.

Det finns många coola typer som har gillat sprit genom tiderna. Charles Bukowski var en sådan man. Värt att observera är dock att han inte dog till följd av sin kärlek till spriten utan till följd av den onda sjukdomen leukemi.

Spritfest - try it, you'll love it!