Tågstationer


Tåg, dyra mackor, pressbyrån, stress, resväskor, ögonkast, snabbt växlade ord, ljudet av fotsteg, gråt, läsning, inkommande, avgångar, perånger, halvrökta slängda cigg, konduktörer, högtalarmedelande, räls, tidtabeller, halvanvända internetkvitton, förväntingar

Som man hör på namnet är det hit tågen kommer när dom paserar en stad på väg till en annan. En station för tåg. Just själva byggnaden ser oftast rätt officiel och snitsig ut (det är "fint" om ens stad har en snygg tågstation), insidan är full med människor som ska hinna med sina tåg och är allmänt stressade, på andra sidan där du gick in (antagligen) finns perången och rälsen, där ska du kliva på tågen som kommer in.

Det finns massor med användningssätt för en tågstation, om man trodde att åka tåg var det enda hade man fel om jag säger så...

Användningsområden

1. Sovplats. Tågstationer har ofta väldigt förmånlig öppettiden så man kan nästan alltid ligga i värmen. En regel är dock, ju större station ju bättre öppettder, ofta brukar det vara så att stationen har sängt från 24-4.30, det är inte så många timmar att spendera utomhus tills man får gå in och sov igen, så om du sover från 22 till 24 och sen från 4.30-9 så har du fått bra sömn. Ingen kommer att störa dig när du sover, folk sover på stationer så du kommer att smälta in bra, se dock till att din väska är fastsatt på dig så att du märker om någon försöker ta den.

2. Omgruperingspungt. En tågstation är ett bra ställe för strategisk uppläggning och planering för din närmaste framtid. Kolla möjligheter att resa på, tider, närliggande städer och låna en toalett. Vila trötta fötter och kolla på människor. Tågstationen är som ditt vardagsrum fast inte hemma, kan man säga. Här finns nästan alltid en butik men bra öppet tider, men sämre priser.

3. Fråga folk om saker. En tågstation är det perfekta stället att fråga om saker, folk där må vara lite stressade och virriga men det gör saken bara bättre. Att fråga om lite dolares till resa har alltid funkat, även cigg röks i stora mängder utanför deras port så det är bara att gå ut och bomma en. Man kan fråga folk vart dom kommer ifrån och höra om det stället verkar chyst att besöka eller om man bör akta sig.

4. Ta ett tåg. Antgligen det mest uppenbara, alltså skriver jag om det sist. Att ta ett tåg vart man nu än vill komma. Köp en biljett, eller planka. (Kolla samtidigt busspriserna, så att du inte läger ut 200:- exstra bara för att du inte viste vad bussen kostade, den är i regel billigare).

Den sanna sanningen är att du kommer att spendera mycket tid på tågstationer när du är ute och luffar, om du är för plankning och inte så mycket för landsväg och tummen. Då är det bra att har lärt sig att uppskatta dessa små välbehövliga pauser som tågstationer så bekvämt erbjuder.

Kom ihåg, tiden på tågstationer följer inte internationella lagar. Klockan där är alltid några minuter innan nästa avgång.