Svordomar & Skällsord


Det är 2006! Valår! Förändring ligger i luften, ett nytt samhälle tar form och medan politikerna åker till Almedalen för att sola och kasta smuts på varandra the old fashioned way sitter vi forfarande hemma och kallar grannflickan för "hora". Farsan är en "jävla idiot" och brevbäraren ett "kukhuvud" för att han mosat ditt nya RAM-minne du ändå inte hade vett nog att spendera 50 spänn extra för emballage till.

Och som om inte det vore nog, i skuggan av denna dekadens sitter vi forfarande kvar i våra badenbaden-stolar och väntar på att "nån jävla bög" skall få tummen ur röven och sätta fart på revolutionen! Vår revolution, av könsord och uppenbara, tråkiga svårdomar. Var fan är kreativiteten? Vad hände med "less is more", att lämna lite åt fantasin? Det ordspråket spolade vi ned tillsammans med gårdagens nattmacka och det lilla kollektiva förnuft vi hade kvar.

Därför är det dags för oss att presentera den nya listan över svordomar och skällsord. Denna lista är definitivt rumsren och lämnar därför lite åt fantasin för att stimulera hjärncellerna. Vi räknar med att om folk börjar använda dessa svordomar kommer vi se självmordsförsöken minska med 80%, förtroendet för polisen kommer öka med 39% och Staffan Westerberg kommer utvisas ur landet en gång för alla.

  • Järnspikar. Ett jättefint gammalt kraftuttryck som bör tas tillbaka. Järnspikar var vad som användes för att trycka fast Jesus på korset och därför kan den här svordomen reta gallfeber på katolikerna.

  • Sjutton gubbar! En annan gammal klassiker som också får kyrkans nerver att sprudla av rosa ilska. "Sjutton gubbar" var ju en gammal sjömansvisa piraterna sjöng när de korsfäste "The Man". -Vad kan jag säga? Livet är hårt på sjön, om det nu är en ursäkt lär Johnny Depp ha sagt vid premiären av hans nya piratdokumentär.

  • Koko. Ett helt bortglömt uttryck. Att säga att nån är "koko" är ungefär som att kalla nån för "CP" fast utan att ge bort alldeles för mycket information. Kalla din ovän för "koko" och se hur han förbryllat försöker förstå.

  • Blötflicka. Vill du impa på polarna och mobba brillormen i klassen? Då är detta ordet för dig. Garanterat kul!

  • Fjandans. Adjektiv som kan användas för att förstärka det mesta utan att låta som en hillbilly. Att säga till tösen; "Du är fjandans fin du, tjejen" ger garanterat mer pluspoäng och ökad chans att få knulla än "Du är skitfin". Att referera till bajs redan i första meningen går aldrig hem. 20 har dock kommit undan med att nämna kiss redan i första meningen.

  • Nu har du satt din sista potatis. Mer ett hot än ett skällsord. Helt ologiskt uttryck i dagens samhälle. Man förstår ingenting.

  • Fåntratt. Inte så ologiskt som det låter. Alla vet ju att trattformen är den fånigaste formen av dem alla. Se bara på kantarellen! HAHA!

    Den här listan kommer uppdateras allt eftersom. Tills dess, ut och svär! Fy tusan.