Espresso


Ninjiz Kahn, känd från LG2K och artikeln Sexuell imperialism är återigen framme och denna gång handlar det om något så populärt som Espresso.

Man kan göra många olika saker med espresso. Man kan bl.a. dricka det, kasta det på folk ifall man vill se dem springa runt och göra crazy saker men då måste espresson vara varm. Ibland kan man tom hitta olika gömda tillämpningar vad gäller espresso. Men mer om dem senare.

Den bästa espresson görs inte i italien, den görs i en dyr espressobryggare/bönkvarn. Man stoppar in bönorna i ett hål, ungefär som du stoppar in mat genom matluckan. Sedan så drivs kvarnen av el (hoppas jag, för ifall du kör på handkraft lär du få sjukt kraftiga runkmuskler med tanke på hur hårda bönjävlarna är) och mosar sönder bönorna till ett mjukt och fint pulver som läggs i skållhett vatten och blandas med dito lösning. Desto dyrare bryggare desto bättre espresso. Desto dyrare bönor desto dyrare espresso.

Vad är då de gömda och glömda tillämpningarna? Jo ifall man som mig är litet n00b på att dricka kaffe ur en svindyr espressobryggare som min kompis har, så lär man sig snabbt att dubbelespresso som kommer från dyra maskiner och därmed har en sjukligt hög halt koffein gör så att man kan se hur maten ser ut när den ligger i magen. Typ i detalj, t.ex. hur riset ser ut när det inte riktigt är färdigprocessat, hur kycklingen ser ut och det tillsammans i din toalettskål. Det var en härlig upplevelse.

Så brygg espresso och kör fyra fem stycken dubbelespressos på en timme. Då mår ni fint vill jag lova.


Starfighter tilägger:
Dessutom figurerar det så kallad "Instant Espresso" i mataffärer, då kan man ta helt vanligt kokande vatten och blanda med pulvret, så slipper man mala, man slipper krångla med en robot och man slipper den goda smaken.

Pr0na (franska för killen som kan kul) säger:
Ett jäkligt kul nöje kan vara att knalla in på fina coffe houses och försöka övertala de att ge en "expresso". Se gravallvarligt ut bara. Flera såna ställen har policy att alltid vara vedervärdigt artig och fin mot dig, även om du är ett miffo.

Någon hemlig förklarar:
Ju mörkare rost på kaffebönan desto mindre koffein kvar -> espresso = lite koffein & vanligt mellanrost =mer koffein.

Ytterligare hemliga förklaringar:
En annan rolig lek är att gå in på Donken och försöka få dem att ge dig en expresso. Dom har inte lärt sig att vara trevliga mot folk och är därför mycket roligare att leka med.