Star Wars - den esoteriska fakta-artikel


Det finns två typer av människor: vi som gillar star wars och de som inte gör det. Vi på LG2S hatar dom som inte gillar star wars!

Om du vill fixa massa smarrig fitta/mumsig kuk på en fest så är det bästa att känna till så pass mycket esoteriska fakta om star wars, att det verkar som om att du är en outtömlig brunn av visdom.

Källa till alla fakta är den här artikeln

HÅLL I HATTEN!


Wookie är ett ord som kommer ifrån en av Lucas bekanta. När de var ute och åkte bil så råkade kompisen köra i ett graftigt gupp och utbrast "Whooops! I think we just hit a wookie!"!

C-3PO skulle, enligt första manusutkastet, vara försäljare av begagnade bilar!

Chewbacca modellerades efter Lucas hund, som heter/hette Indiana (Naameeehn?!!)!

När alla ascoola stormtroopers kutar in i rummet ovanför hangaren där C-3PO och R2-D2 är gömda, så slår en av dem huvudet i dörren så det smäller rätt rejält!

Om inte Harrison Ford tackat JA så skulle Han Solo spelas av Christopher Walken!

Harrison Ford improviserar det roliga samtalet via comlänk med officerarna i Cellblock 1138, ni vet precis efter att dom fejkat att Chewie var en fånge och dom dödat lite töntar =D

Dräkten som chewbacca använde började lukta nå djääävulskt efter tagningarna i soppressrummet!

HAHAHAHA!!!! Gissa vad åtrusende falken är designad efter?!?! EN HAMBURGARE MED EN OLIV BREVID!!!! Det är för övrigt helt sant!!

Ljudet av tie-fighters är en mix av bil som sladdar på blöt asfalt och en ung elefants skrik som man sedan knullat upp i nån effektbox!

Ljudet at ljussablarna när dom viner genom luften kommer från en takfläkt ursprungligen!

Directors Guild of America HATADE Lucas för att han itne hade några creds i början av filmen och hotade att stämma honom för det. Men eftersom Lucas HATADE tanken på creds i början av star wars så betalade han skadeståndet och gjorde som han ville ändå!

Man kan hitta massa referenser till talet 1138 i hela jävla sviten! THX-1138 är en film som Lucas gjorde -71! Det är bara fem år efter att min bubbla tillvekades!!

Det sista slaget i ANH är mycket likt ett slag i filmen "633 Squadron"!

Sista scenen i ANH, ni vet när Luke skrattar lite fjantigt åt R2-D2 och får medalj, är ett mycket precist plagiat av en scen ur filmen "Triumph des Willen"!!

När årtusende falken jagas av tie's igenom astroidfältet, så kan man se skojiga saker flyga omkring dom! Bland annat potatisar, tuggade tuggummin och en sko!

Plastmodeller användes i jävligt många scener, och i vissa av dem så var ljussättningen så jävla stark att modellerna smälte!

Mina favvoscener, alltså stridsscenerna som utspelar sig på isplaneten Hoth, är filmade i NORGE!! Många rebellsoldater spelades av norska räddningsarbetare!!

På Hoth har dom tagit bort en sjukt rolig scen! Den föreställer C-3PO som vaggar fram genom basen när den evakueras. Han går till en dörr med en skylt där det står "WARNING! WAMPAS!" (wampas är farliga snömonster) och sliter bort skylten! Lite senare springer några snowtroopers in där och får spö, för dom visste inte vad som fanns där! HAHAHA!!!!!

Lucas var så rädd att det skulle läcka att Vader var Lukes farsa, så när dom spelade in scenen så sa Vader "Obi-Wan is your father", enligt vissa "Obi-Wan killed your father". Det ändrades sen, smart va?!

Egentligen skulle Han Solo säga "I love you too" när Leia sa "I love you" åt honom. Men det blev alldeles för många tagningar och Harrison Ford tröttnade till sist och sa bara "I know..." och det tyckte Lucky-Lucas så mycket om att han behöll det! =D =D =D

Vissa meningar som Ewokerna säger är filipinska!

Gissa, GISSA vem som först var tänkt att regissera ROTJ?!?! DAVID LYNCH!!!! Fatta vad cp det hade blivit!!

Det ska tydligen finnas en sneaker någonstans istället för ett skepp på någon av rymdslagen i ROTJ, någon som sett den? Rapportera till oss!

Man kan se patts i starwars! Nästan iaf! När jabba knuffar ner dansbruden så tappar hon sin topp, HAHA!

Han som spelar Darth Vaders ansikte heter samma som Seb här på LG2S. Fast bara i förnamn!

I det mörka hotet så ni vet Qui-Gon? Hans comlink han använder är bara en målad ladyshaver! HAHA!

Man kan tänka att Jar-Jar är så jävla töntig och dryg, men det är rätt kul egentligen eftersom nästan alla fjanterigrejer han gör i filmen är hyllningar till/plagiat av scener ur gamla slapstick-filmer!

Det finns en liten tjej på min msnlista som heter Lina som verkar sjukt het, fast hon pratar inte med mig längre!

Om man tittar JÄVLIGT noga när fedrations kontrollskepp explosiderar, så kan man se en liten liten modell av årtuende falken! =D

Padme är sanskrit (Iä! Iä! F'thang Cthulhu!) och betyder Lotusblomma!

Natalie Portman är ganska het!

Gissa hur mycket Amidalas klänningar kostade? EN HALV MILLE STYCK!! Jag har itne riktigt koll på hur många olika hon har men jag ska fan ta reda på det och skriva här! Det är olika i varje scen iaf!

Både Ewan McGregor och Heyde Christensen kunde inte hålla sig när dom skulle spela in ljussabeldueller, båda gjorde egna ljudeffekter med munnen. Blev såklart MASSIVT utskrattade!

Om man kollar noga på Windu's ljussabel så kan man se att det står B.M.F ingraverat? Kan ni ju fundera på vad det betyder! Vi på LG2S vill ge er lite tipps på vägen iaf: Windu=Samuel L Jackson, Samuel L Jackson= Pölp Fiktjon, Plånbok = BAD MOTHER FUCKER!

Slutscenerna i episod 2 och episod 5 är lille lik varan då!

När böganakin blir skitförbannad och bankar på sandmänniskor så kan man höra att han börjar väsa som darth vader!! =D =D
Tillägg från fansen

C-Povitch: Men jag skulle vilja bidra med en gnutta fakta. Ni vet slutscenen på den sista filmen där ewokern sjunger och är glada? Ewokern har ju ett ganska speciellt språk som igentligen är en stor mix av många språk bara för att det ska låta udda. Iallafall, den låten så är det ungefär 20 olika språk men i refrängen den första minuten så sjunger ewokerna 2det luktar flingor här!"!!!!111=D=D