PMS


Först ska jag klara ut några saker här.

Sak nr 1 är att jag skriver inte om PMS för att tala om för karlar att ni bör hålla käften 3 av 4(ibland 4 av 4) veckor i månaden, utan för att jag såg att någon requestat en artikel om PMS för minst tusen år sen.

Sak nr 2 finns inte, så let's go.

PMS är mest en myt, och damer lever sig ofta in i den med större inlevelse än nödvändigt. Det vill säga, de blir gnälliga, utövar sin "rätt" att böga ur när som helst, och skyller allt på PMS.
Det finns självklart folk som får humörsvägningar på grund av hormonernas vilda framfart i kroppen, men de humörsvägningarna är inte så fruktansvärda som damerna gärna får dem att framstå. Man kan bli lite irriterad, men det är sällan man får lust att slita ut någons tarmar och tvinga personen i fråga att äta upp dem.

Dessutom tror många att PMS endast innebär att vara argast i världen, men det kan yttra sig i ryggvärk, huvudvärk, depression, viktökning, trötthet eller hudproblem, samt det värsta - mensvärk. Det yttrar sig i form av kramper i livmodern/äggledarna (det som finns inuti fittan). Det kan göra jätteont, och då vill man mest bara dö. Men det framkallar sällan ilskeurbrott modell döds. Ibland framkallar det kräkningar.

Förkortningen PMS står för PreMenstruella Störningar.
Förkortningen PS står för Post Scriptum.