Just din grandiosa hemkomst


Livets glada leverne handlar alltsomoftast om att dra eller fly någonstans. Men, lika sant som den heliocentriska världsbilden är rund, är det faktum att du gillar återkomsten. Chansen att glida tillbaka några år senare och kolla in läget.

Genom årens lopp har en mängd människor glidit hem till sin gamla bebyggelse med känslor av nyvunnen personlighet och rent av raka motsatser till den döda andning den gamla platsen förordade. Det är sant och det är så det ska vara, världen är matnyttig om man bara tuggar i sig lite på kanten.
Men även om det låter enkelt är det inte särskilt enkelt att göra det rätt. Vi på LG2S har lite tips på vägen. Dom flesta har hittat hem, men dom flesta gör det inte igen. En del letar hem. Kvart alltså.

Den grandiosa hemkomstens största misstag V.01xx

Hur: Du kommer hem och går genast till samma hak som alla snygga skolbrudar hängde på förut, i hopp om att dom ska se din fina mustasch.
Fel? Ja - om haket inte finns kvar kommer du stå där och känna dig clueless och förbisedd. Vet ingen om att du är här? Köper ingen korv längre?
Står du sedan för länge kommer moppegänget och krossar dig. Förbered dig på att slåss.

Hur: Du har på dig dyra, fina kläder.
Fel? Det gamla gänget, som nu leds av Snoris, kommer att, med flit, spilla öl eller snöskoterolja på dina kläder. Hur förklarar du det för morsan? Precis. Undvik!

Hur: Du låtsas inte känna igen gamla, neutrala klasskompisar.
Fel? Dom är säkert mer intressanta än du ändå, egoman!

Hur: Du följer med dina föräldrar på alla galna upptåg, handlar på Ica eller går till en fin second hand affär och kollar på nya skor.
Fel? Du kommer ha tråkigt.

Hur: Du kommer tillbaka, låtsas som att ingenting har hänt, men hoppas att det ska synas på din stil, din röst, dina kläder, din bil, ditt gameboy, mängden pengar du strör omkring dig, sättet du knyter dina skor eller käkar din kebab på att du har förändrats.
Fel? Du kanske inte kommer ihåg att du kunde allt det där redan förut.

Hur: Du bryter ihop.
Fel? Ja. Stanna hemma och bada tills du känner dig säker.

*artikel exkl. fler exempel. Skicka in så addas rom!*


Hur ska jag göra om jag vill komma hem till min gamla familj och mitt gamla liv (som helt förändrats), men på ett snyggt och fett sätt?

Kom ihåg att dina nya polare är lika bra som dina gamla polare. Ta med dig en polare eller hitta en gammal polare, och gör honom ball på tio dagar. Fokusera all din energi på hur skönt det egentligen är att ingen fattar vem du är längre, förutom du. Det är själva poängen med att komma hem. Att veta vem man är. Alla gillar någon som vet vem han är. Passa på att veta lite mer om alla andra också så du kan kallprata.
Be en polare köra dig i sin bil och roadtrippa upp. Se till så han kommer från en storstad och inte alls fattar hur det funkar på en mindre ort. Njut av att du gör likadant. Lita på dina homies


Lite tips från socialtjänsten
Typ: åsikt
Från: Mårtigt
Men är ska man tillsammans med sin son ge friarna som vill åt sin tjej på moppe big time?

LG2S: Om lufsen gav lady på moppa är det ändå fel.