Livets ABC


En sammanfattning av livet är att livet är ett förträffligt bra tillfälle att skaffa nya kompisar och festa loss. Men sammanfattningar är så missvisande, läs ALLT om livet istället.

A
Alkoholdebut - Något alla råkar ut för förr eller senare. LG2S rekommenderar förr. Eller mycket senare. Innan tvåsiffrig ålder, creds, efter tresiffrig ålder, mera creds.

Amma - Spädbarnsslang för att suga bröst. Den första tiden i livet är amma det enda sättet man får krubb på. Du kommer aldrig förstå hur tacksam du ska vara för det här sättet att inta föda på. Från din egen mor också.. mums.

Anala stadiet - En av Freuds så kallade utvecklingsfaser. Den period i livet då man utvecklar intresse och lustkänslor för anus och området omkring. LG2S kallar det kiss- och bajs-åldern.

Apa - Fjanten Darwin trodde att vi människor är avancerade apor. Apa kan han vara själv.

Ankeborg - Fristad för alla störda ankor som börjat tala gojja och samla pengar. Ankor ska kväka och leka i vatten.

B
Broder Daniel - Grupp du(!) lär gilla minst en gång under ditt(!) liv. Tyvärr.

Bänk - Något de flesta sitter vid under sin så kallade skoltid. LG2S anser att alla bänkar ska ersättas med fort. Såna där med mysiga kuddar och filtar i. Och så kan man koka sig en kopp te och titta på en film. Eller spela nåt spel. Gärna med några vänner till.

Bögar - En av kategorierna i "sexuell läggning". Om du under din uppväxt märker att du är en kille, och gillar andra killar, då min vän är DU bög! Du kommer nu att få ett mycket vettigare sexliv så: Ta det lugnt.

Bajsa - Det spelar ingen roll om du vill eller inte, du kommer ändå få göra det, Om du inte får stomipåse vid födseln (väldigt ovanligt faktiskt). Du kommer att spendera många, långa stunder på toan så lär dig gilla det!

Band - Alla från förorten ska spela i band. Per liv ska man ha spelat i minst ett band, oavsett kön och ras.

C
CP - Medicinsk fackterm som betyder ungefär särskolebarn.

Cykel - Du får den (förhoppningsvis) någon gång när du är typ 4-10 år, då är det en stor milstolpe i ditt liv, lika så är det när du lär dig cykla på den! Mycket användbart färdmedel som LG2S varmt rekommenderar om du vill förflytta dig! Miljövänlig, metallig men ack så runda hjul den har!

Crush - Har man alltid på nån flicka eller grabb. Höhö. Vi crushar Aguilera, X-tina.

D
Damaskus - Är du muslim, dra dit, du vill INTE missa det.

Döden - Livets stora överraskning.

Doppa/Doppad - En milstolpe i ditt liv, att doppa/bli doppad. Du märker när det händer dig på att allt blev mycket jobbigt och äckligt...

Drakarna - Man, shit, coolt alltså!

Discjockey - Lever precis som människan på mjölk från mammans bröst.

Dåndimpen - Drabbas man av vid ett flertal tillfällen under livets gång.

Desperat - Känsla efter 5 minuter i livet.

E
Emo - Kommer du in på den banan i livet finns ingen återvändo *snyft*

Examen - Tar du när du gått ut någon av de skolor du kommer går på. Gör det, sup och tyck om det.

Erfarenhet - Det är är grejen. När du växer och blir äldre kommer du att samla på dig massor med erfarenhet, detta kommer att göra dig till en mer komplett människa. Alla luffare hedrar erfarenhet, varje dag.

Existentialism - En livsfilosofi som typ går ut på: Jag levde och grejer hände, och dom hände, alltså hände dom och så var det med det. Ångest är ett kvitto på att man har levt.

Elajt - Blir du genom att varva Quake.

Ensamhet - Fungerar i små utspridda doser. Hundar gör det när de dör. Men ingen borde vara ensam hela livet, krama en kärring idag!

F
Farfar - Din pappas pappa, han är gammal, har han stil och klass röker han pipa. Kommer att vara lätt förvirrad på grund av ålder. Dom kommer i alla storlekar och snällhetsgrader.

Farsan - Farsgubben din. Han lär dig allt han kan och låter dig äta vid han bord, tills du blir stor nog att ta vara på dig själv, så skall ni bara utbyta manliga fraser och dricka öl tillsammans.

Fitta - Överskattat hål att stoppa kuken i. Kör american piestyle och doppa kuken i en socka istället. Du slipper vara snäll. Har du en fitta så kan du ta det lugnt. Drick en kopp kaffe och rök en cigg? Fan vet vi vad fittbärare gör när de tar det lugnt.

Födelsedagar - Den dag du föddes på. Egentligen inget speciellt, fira groddag i stället.

Flytta hemifrån - En av livets verkliga pärlor, att ta hand om dig själv, få bestämma helt själv är UNDERBART! Se till att få det gjort så tidigt som möjligt, det tjänar man på eftersom man då redan är insatt i gemet när ens kamrater har fastnat i barndomshemmet vid en ålder av 22.

Förlust - Något du drabbas av minst en gång. Det kan handla om en krona, mormor eller pojkvän.

Freud, Sigmund - Snubbe som tyckte det skulle vara kul om hela uppväxten handlade om sex. Många hävdar att han hade fel, men du kan testa själv. Gör en Googlefight på Freud mot "kognitiv beteendeterapi" så får du se vem som vinner! In your face, kognitiv beteendeterapi!

Frulle - Grekiska för frukost, säger en hel del om det svenska språket (Buuu buuu).

G
Genitala stadiet - Ännu en av Freuds utvecklingsfaser, som även är känd som det falliska stadiet. Det är här du börjar intressera dig för din kuk/fitta samt din så kallade "förälder av motsatt kön". Efter det går allt utför.

Gymnasium - Ett ställe du vanligtvis spenderar tre (3) år av ditt liv. Allmänt känt som tiden mellan högstadiets helveteskval och a-kassans förnedringar.

Gråta - Gör du också antagligen under din livstid. När man är barn är det ett sätt att visa att man ha något otillfredsställt behov, när man blir äldre säger normen att killar inte skall gråta. Vissa gör det ändå. Du borde gråta. Livet suger.

Gulingar/Risätare - Slang för kineser. Det är dom som är korta svarhåriga och ALLTID knäpper kort på ALLTING. Om du ser någon be dom vänligt men bestämt att gnugga händerna motvarandra/äta ris.

Gangster - Bli en sådan, få: Händelserikt och kort liv.

H
Handslag - "Skaka tass", när du och valfri motståndare grabbar tag i den andras högra hand och skakar lätt. Ett handslag skall vara fast och osvettigt, då får man pluspoäng på jobbintervjun! Användningsområde: Om du vill hälsa på någon.

Hyss - En ytterst rolig aktivitet som (tyvärr) de flesta slutar med typ när dom börjar högstadiet. Gör inte det, fortsätt busa för allt du är värd! Det är ett av livets glädjeämnen!

Handduk - Din viktigaste ägodel någonsin. Du ska alltid veta var du har din handduk, annars kan du råka riktigt illa ut.

Hell - Inte bara en kanal på IRC. Det är också en hemsk plats dit man kommer om man hånar Gurra G. Känner du dig träffad?, förbered dig på rakblad i kuken och varma oljebad med berikande salter.

I
Inspiration - När du är sugen på att göra grejer, typ skriva en bok, då är du inspirerad. Det är inget fel med att vara inspirerad.

Indie - Detta är något du ALLTID skall försöka sträva efter, att var annorlunda, utstickande och c00l!

Internet - En fluga som dog för några år sedan

IP-nummer - Alla får ett IP-nummer i början av livet. Glöm inte bort det, för det måste du använda för att sätta upp en FTP-server (Buuu Buuu) eller streama msn-flickofitta.

J
Jobba - Ett av livets jobbiga måsten, att knega, slita, släpa är alla en variant på det kända begreppet "slaveri", men det tycks ingen förstå. De flesta låtsas att det tycker om sitt jobb, då slipper man vara deprimerad över det.

Jul - Högtiden då de flesta får belöning för att ha varit "snälla barn" hela året. Julen skiljer sig från andra groddagar i det att "dopp i grytan" har en mer bokstavlig betydelse. Under ditt liv kommer du att gå igenom stadierna RÄDD, GLAD och LESS för Santa Klas.

Jur - Grejer som är mer eller mindre besläktade med grodor.

Jesper - 20 killar av 100 får detta spännande namn.

K
Kalle Anka - Jur som skapades av Walt Disney för att dra in pengar till hans stora företag som han hade döpt efter sig själv. Av någon anledning gillar alla Kalle A.

Kris - Kan du lätt hamna i, det är när allt korvar ihop sig till en lite, knölig, bögig gegga som du inte gillar, LG2S hänvisar hit !

Kuk - Grej du har om du tillhör ungefär hälften av mänskligheten. Även en grej du kommer stoppa i åtskilliga hål under ditt liv/din uppväxt.

Kul - Vore vettigt att du hade medans du lever. Sen kommer döden och då spelar det ingen roll hur bra din karriär eller hälsa var.

Katten - Vill inte leva. Klappa den istället.

Kissa - Varmt och salt. Börjar svida i slutet av livet. Då man så att säga "kastar in handduken".

Kristendomen - Borde ju vara Religionens ABC, eller hur? Och det är den också. Buu Buuu Buuuuu

L
Luff - Så mycket som möjligt.

Life - Engelskt ord för något man inte behöver bry sig om.

Livet - Har sitt eget ABC någonstans på internet.

Lust - Tillsammans med lycka är det detta i så stor mängd som möjligt och till så många som möjligt som får en UTILITARIST glad.

Leksaker - Blir dyrare och dyrare ju äldre man blir. Tex. kostar en krubba i leksaksmodell för en jesusdocka 13 riksdaler. Däremot går en realdoll (http://www.realdoll.com) lös på 6499 dollares plus frakt.

Lesbian - Kuk undanbedes, Fitta välkomnas. Muuumms.

M
Mikroorganismer - De säger att dessa var det första livet på jorden. Fånigt. Inget så litet kunde klara sig på medeltiden.

Mantra - Något man kan syssla med om man har mycket tid över och vill ha användning för det där radbandet man fick i julklapp. Vad det egentligen ska tjäna till vet ingen, men tids nog ska vi bygga en utredning i ämnet.

Manga - se ultimathule.

Mogen - Typ ansvarskänslor som kommer i mitten av livet. Stor turnoff, man får liksom inte göra något kul. Men så är livet skapat och det kan inte vi göra något åt. Däremot kan vi göra en hemsida, kolla! https://kulturskurkarna.se/kafka

N
Neoluff - Upptäck det och undra varför du slösade bort så många år av ditt liv.

Neutral - Även kallat "politik: bryr mig inte". Helt jävla ute ;(

Nostalgi - När man ser tillbaka på tiden som varit. Bilar är nostalgi för farbröder av idag, vi antar att modem blir våran stora nostalgitripp.

Nittiotalet - Tid då folk levde efter premissen "Tänk om en gammal man skulle skaka rumpa på dansgolvet". Usch Buuuu By Lofoten.

O
Omskärelse - Ett skönt snitt i början av livet. Rekommenderas för brudar.

Onani - Man börjar med det, älskar det och förstår inte alls varför man sen komplicerade det med samlag.

Orkar - Gör man ofta inte. Vila och bulldeg är vårt tips.

Orala stadiet - Den allra första av Freuds utvecklingsfaser. Det är här man lär sig att suga på saker, och börjar suga sprit, furltjack osv.

Oskuld - Enligt vissa det finaste man har, enligt andra nåt man måste bli av med fort. Vad man än tycker så är det en av livets största besvikelser när man blir av med den.

Oro - Det kommer att gå dåligt, du kommer att dö och det kommer den du älskar och det kommer han som uppfann skogsmulle. Sluta oroa dig.

Poesi - Ojdå! Den här ska ju vara på P! GAH!

P
Poesi - Har egentligen inget med livet att göra.

Pension - Går du i om du jobbat. Om du inte jobbat hamnar du på hem och får liggsår. Är som en förfest innan döden.

Pengar - Prioriteras framför "att leva" ofta.

Puberteten - Skitjobbig sak. Man borde få blommor för ett värde av 1500:- när man varvat den.

Pingis - Rapmetallens sport. Precis som att capoeira är en dans och en kampsport, så är pingis en dans och en bollsport.

Post- - Prefix som gör allt coolt. Utom "posten" ;(

Patetisk - Den riktiga innebörden är "känslosam". Vi blir glada när vi kallar oss själva det.

Q
Quake - Det bästa substitut till "vettigt liv" man kan hitta. Den hippa artisten Perrra har gjort flera hyllningslåtar till Quake.

Q8 - Världens ordvits. Kuwait. Skratta all åt i unga dar. Nu ska de snart dö.

R
Räv - Kattjur som mest är känt för att raska över isen.

Rände - Namn som finns i ett nummer av svenska MAD. Dock ej i almanackan, vilket är synd.

Rak på sak - Något man är om man använder den här raggningsrepliken.

R2-D2 - Blipp blipp blopp pling pling blipp swoop bing.

Ras - Ett attribut man föds med. Undantag: Mulatter. Varför låter mulatter som falafel? Jävla skit.

S
Subkultur - Något pinsamt som ofta går över. Njut av god isglass och sånt istället.

Skubdykning - Något man gör med sina kattungar.

Sex - Har du för att zå att säga "skapa liv". Vissa har det för att det är "skönt" eller/och för att det är "fint" istället. LG2S vill avskaffa preventivmedel och formligen översvämma jorden med spädbarn. Fånigt att njuta.

Ståfräs - Funktion som förenklar ALLT. Om du märker att du har det så måste du visa det annars får du inga poäng. Du måste ha minst 13 poäng för att komma till nästa level.

St. Patrick's Day - Dag som blev känd genom Against Me!-hitten Pints of Guinness make you strong. Infaller den 17 mars varje(!) år, och är den enda dag på året då alla måste dricka Guinness och klä sig grönt.

Star wars - Filmserie som du kommer älska när du blir gammal nog.

Stenad - Slöseri med tid. Vad är det som är så jävla kul med att en arg mob kastar sten på en anyways? Buu buuuu.

Självmord - Begås, inte tas. Helst och länge. Exit application before computer crash, coolt sagt.

T
Tråkigt - Har du det så har du misslyckats.

Tonåren - Sker mellan åldrarna 13 och 19. Under den här tiden förstår man inte ett dyft. Och tur är väl det.

Tönt - Kommer du kallas nån gång under högstadiet. Ta det bara lugnt, drick lite kaffe och fortsätt spela Quake.

Torka - Om du är kille och idkar "masturbation" kommer du snart märka att du måste torka upp. Det är helt naturligt och inget att skriva till Bullen om. Förresten är det inte killen i filmen som har skrivit brevet, så det skulle ändå inte vara nån idé.

Tage - Coolt namn som fler borde ha.

Turkos - En fin färg som egentligen inte har något med livet att göra, snarade döden.

Topless - Något alla borde vara jämt även fast det är sibirienkallt. Hur ofta ska vi behöva säga det, GE OSS FLER NI(två P)LES!

U
Underdog - Ord som finns i princip överallt, fast ingen vet vad det egentligen betyder. LG2S tycker att alla ska kalla sig underfrogs istället. Om någon kallar dig underdog eller underfrog så kan du le och fundera på hur dom ser ut nakna.

Ultima Thule - Om du börjar med "sånt" så har du gjort fel.

Unkna - Du vet att du gör det om du börjar lukta konstigt och kroppsdelar börjar falla av.

Urk - Det första man vanligtvis när man föds. Och på den vägen fortsätter det.

Undergiven - Nåt man aldrig ska låta sig bli. Har man en gång börjat låta pengar/chefen/turkisk yoghurt styra ens liv finns ingen återvändo.

Underlig - Ja, ni vet själva. De kastar bajs och lyssnar på Manson (marilyn). Vi normala förståndiga människor lyssnar på Usher och kastar pappersflygplan i sopkorgen.

V
Varför? - LIVET BABY, LIVET! Det finns inget "varför"!

Vuxen - Period som går över. RIP alla vuxna som dog.

X
X - Bokstav som brukar användas i algebra. Exempel:
X=algebra
algebra=(roten ur programmering)
X=(roten ur programmering)
programmering=X^2
programmering=(roten ur LG2S)
X^2=(roten ur LG2S)
X^4=LG2S
LG2S*1337=1625
1625/1337=~1,215
LG2S=1,215
X^4=1,215
X=~1,05

alternativ lösning:
X=algebra
algebra=(roten ur programmering)
X=(roten ur programmering)
programmering=X^2
programmering=(roten ur LG2S)
X^2=(roten ur LG2S)
X^4=LG2S
LG(2) sekunder=1 sekund
X^4=1 sekund
X=1 sekund

Y
Yxa - Jävligt användbart redskap i jakten på föda och framgång, och fängelsestraff...

Yta - "Under ytan är vi alla små"
/Anonym hiphoppare

Yoda - Vet allt om livet. Se filmerna om honom om och om igen. The phantom menace, Attack of the clones, Revenge of the Darkness, The empire strikes back, Return of the Jedi.

Z
Zebra - En randig häst! Shit, Afrika har fan allt!

Zoo - Vuxna tror att barn gillar att titta på hjortar och ormar. Fan, ta oss till grönan och gör oss till kung!

Å
Ål - Firas den andra februari varje år som ett halt och avlångt djur. Ålen följer med dig hela livet.

Åiåaäeö - Värmländskt uttryck som betyder ungefär "håll käft på dig, din jävla horunge".

Åderbråck - Låter som hårdrock. Nitar och läder, konstiga kläder, skägg och mustach, skalla Lars!!!!! HAN SKA DÖ.

Ä
Äpplen - Den bästa frukt man kan hitta. Varför? Jo, för under sommaren är de alltid gratis. På hösten har dom mognat, då är dom godare.

Älg - Stort jur som bor i skogen. Tips: klä ut dig till en älg på sommaren så kan du flexa på flertalet tyska turister.

Ärr - I don't wanna die without any scars. Scar, huvudfiende i Lejonkungen. Simba, lätt på foten, katt.

Ö

Ö - Landmassa mitt ute i havet. På samtliga öar (utom Gotland) finns palmer och vilda infödingar. Besök alla öar och du kan kalla dig Öleet (uttalas öligt), då får du dricka öl på alla veckans dagar.

Önskningar - Går aldrig i uppfyllelse om du inte bygger det själv. Såhär i slutet av Livets ABC vill vi påminna att livet inte är någon dans på rosor för någon. Det är inte gjort för att ha kul i om du inte gör det till det. Ingen kommer att bry sig, sluta gråta. Det gäller alla.