Mjölk


En människa består av 70 % vatten och en ko består av 100 % mjölk. Genom diverse metoder (tacka industrialiseringen och din barndom) har världen kommit på bra funktioner som leder mjölken till en förpackning. Tack vare förpackningen smakar mjölken inte längre skit.

På luffen är mjölk väldigt viktigt eftersom det innehåller fina vitaminer som gör luffaren både glad och trevlig. Främst handlar det om vitamin A och D samt kolhydrater, kalcium och annat smått och gott. Givetvis gäller tumregeln 'inte för mycket av det goda', eftersom ett oändligt intag av mjölk kan leda till en massa trix och blixt som inte är bra. Mjölken har även fått dåligt rykte eftersom många människor har noll skillz och inte klarar av att bryta ner sockret (laktosen) i mjölken. Förutom skillz saknar dom också enzymet laktas. Dom är så jädra sämst.

Sammanfattningsvis kan man säga att om du någonsin är på luffen och blir sugen på mjölk bör du leta reda på en ko. Hurvida det är lika lagligt att mjölka en ko som att planka på bussen är det ingen som bryr sig om. Tänk dock på att mjölken du mjölkar ur spenorna på kon troligtvis smakar skitdåligt då den varken avfettats, pastöriserats eller blivit kliniskt kollad av Svensk Mjölk (Swedish Dairy Association), Sveriges branschorganisation för mjölk. Någon typ av dödssjukdom är även en nära förestående möjlighet.