Ficktjuvar - VARNING


"Ondskan själv om jag fick säga mitt!"

Detta är något som DU skall akta dig för på din luff!
Här kommer några tillfällen då ticktjuvar vill plocka dig på allt du äger!

1. Håll koll på dina fickor när du befinner dig på till exempel en buss eller t-bana och det är trångt! Gäller egentligen så fort det är trångt. Då har man inte så mycket koll på vad dom runt om gör.

2. Om någon kommer fram till dig och börjar prata helt omotiverat och typ ställer sig nära och försöker locka din uppmärksamhet på något annat än dig (typ något papper han håller i eller något), så kan det hända att han bara vill jobba ostört med den andra handen.

3. Om någon kommer insnubblande i dig kan han samtidigt ha ryckt upp din plånbok, han drar din uppmärksamhet till att han ramlade in i dig så att du inte märker att han tog den.

4. Om någon civil persson ropar ut "Varning för ficktjuvar!" så börja inte känna efter om du har din plånbok kvar, för det är exakt det ficktjuven som skrek ut det vill. När du känner om du har den kvar så vet han var du har den, då vet han vart han skall attackera. Förväxla dock inte detta med att dom skriker ut det i högtalarsystemet på stället i fråga.

Var uppmärksam på om någon du inte känner kommer i kroppskontakt med dig.

Och kom ihåg detta!
Det är alltid när du som minst tror att du skall bli ficktjuvad som det händer!
Var bara uppmärksam på situationen och på dom som är runt dig!Reds. anm: Det ligger snabba stålar i yrket.'

LG2S: Tung plånka, tungt samvete i detta fall...

Creml_high .26 säger:
"Var uppmärksam på om någon du inte känner kommer i kroppskontakt med dig." (vill påpeka att kroppskontakt med just helt okända personer faktiskt är jäla underskattat)

LG2S svarar: Hur många ögon ser på dig just nu? PRECIS, INGA så håll käften då!