Katrineholm


[google maps: Katrineholm]

I stort sett menlös. Katrineholms största fördel är att det är lätt att ta sig därifrån. Men nog med sarkasmer, här kommer en lite mer objektiv(?) beskrivning:

Katrineholm har ca 300 miljarder frisörer och minst lika många pizzerior. Om du vill bygga en spexig frisyr och fira det med en pizza har du med andra ord kommit rätt. Den bästa pizzerian är Venezia på Drottninggatan. De har nämligen fem(5) olika vegetariska pizzor att välja mellan, varav en är min absoluta favoritpizza.

Det finns endast två gator där det verkligen händer nåt, och de mest centrala platserna är alkisringen, stadsparken, McDonalds och fontänen på torget. Ungefär mitt emellan alkisringen och fontänen på torget kan man hitta undertecknads favoritaffär, NSPT (nån snubbe på torget dårå). Duger inte det så finns många second hand-affärer där man kan hitta sjysta kläder till ännu sjystare priser. Jag själv har bland annat lyckats hitta ett par bra brallor för 40 spänn och en ännu bättre kavaj för 30 spänn.

På tal om affärer, så finns Möbelmagasinet, även känt som Pöbelmagasinet. Där kan man hitta allt man kan tänka sig, BILLIGT. Möbler(!), skivor, filmer, hårdvara, porslin, böcker och så vidare.

Det bästa med Katrineholm är att det är väldigt luffarvänligt. Inte nog med att det går många godståg härifrån, det finns också många parkbänkar och dylikt utställda lite överallt, så det är lätt att fixa gratis kvart. Dessutom finns det så många old school-luffare i Katrineholm, så ingen skulle bry sig om det låg några neoluffare och sov i alkisringen/stadsparken. Old school-luffarna är dessutom väldigt trevliga om man tar sig tid att prata med dem, och skulle med nöje bjuda på en öl eller två.

Om du vill studera så kan du knappast ta dig högre än gymnasienivå. Det finns för övrigt tre(3) gymnasieskolor med varierande program. Men eftersom du inte vill studera utan bara vill chilla med en pizza och en folköl så är Katrineholm stället för dig.

Katrineholm har en rätt stor soptipp också, där du kan hämta lite användbara saker. Eller så kan du ta två saker och sätta ihop till en ny sak, i sann LG2S-anda. Här följer en kort vägbeskrivning dit:

När du har landat i Katrineholm med tåg går du till den sidan av järnvägen som Pressbyrån är belägen vid. Detta görs lämpligast genom tunneln, även om ingen bryr sig om du springer över spåren. Från Pressbyrån går du bara rakt fram på Bievägen (den väg som går bort från spåren, tunneln och Pressbyrån). Den vägen ska du följa hela vägen, tills du har kommit ut ur stan. Då går du lite längre, och till slut ska du komma genom en till tunnel, denna löper under en bilväg. När du gått genom tunneln kommer du efter ett tag fram till mentalsjukhuset Karsudden. Dit ska du inte! Istället svänger du åt andra hållet och passerar till slut en bilväg. Då kommer du till själva huvudingången till soptippen.