Bryssel


Land of the free, home of the brave.
Nej seriöst "snackat" så handlar den här artikeln varken om frihet eller mod. Det handlar om rymdålderns internationella, största mötesplats i Europa.

Bryssel är en inte allt för överbefolkad stad, det är ca 1 000 000 människor som bor här året om.
Men det speciella med Bryssel är att staden inte bara huserar Brysselbor, utan även EUparlamentet och allt tillhörande pack, NATO och allt tillhörande pack.
Det gör att det är bra cirkulation på folk istaden, så det kommer ännu mer folk bara för att kolla på allt folk som springer omkring i kostymer och styr världen in i fördärvet.

Staden är lagom stor, att gå från utkanten av metron* till centrala staden tar 2 timmar, inte så farligt.

När du kommer till Bryssel så kan du komma med:
Flyg, du anländer efter en dyr resa med SAS eller dyl till Brussels airport, du betalar 2.50€ och åker in till stadens centrum eller så anländer du efter en gratisresa med Ryanair till Charloi och betalar 10.50€ och åker till Gare du midi, en station som inte alls ligger i mitten av nånting.

Om du kommer med tåg kommer du till Gare Central, den ligger i centrala Bryssel.

Om du liftar till Bryssel är du Hardcore och klarar dig själv.

Tar du båten gör du det jävligt bra, men du är inte i Bryssel.

Hursomhelt, när du väl är i Bryssel så kan du göra saker, t ex dricka öl, Belgien är ett land, länder gör öl, så enkelt är det. Men tänk på att ölen här är på många mer procent än hemma, så du måste köpa många eftersom dom är billiga!

Om du är less på att dricka öl så kan du ta Metron* och åka nån annanstans och äta choklad, chokladen här är god, och metron behöver man inte betala, dom har inga spärrar men ibland skall det tydligen komma SKITMÅNGA SKITARGA vakter som vill se biljetter.
Det finns även Spårvagnar i staden, men dom är jättelångsamma och ALLTID fulla med illaluktande gubbar och tanter som tycker att metro är läskigt. Akta er för spårvagnarna.
Dessutom kan polisen ta dig om du går mot rött, dom har ingen humor alls och är inte rädda för att ge dig böter, så om du inte har kryckor eller är en tjockis så kan du springa ifrån dem.

Bryssel har dessutom en marknad på söndagar, då är allt folk i staden där och köper saker, det är trångt, sakerna är dyra och av dålig kvalitet och ingen tycker att det är roligt, unvik det också.

Maten i Bryssel är billig på mataffärerna, de bästa heter GB som glassen, men glassen heter Ola.

Hursomhelst, Bryssel är en fin stad ring starfighter när du kommer.

Sevärdheterna är många, de vidrigaste är:
Grand Place
Stadens torg, centrum för fylla vansinne och scouter. Har du otur är stället fullt med scouter som är på väg på utflykt har du tur är det ölfestival eller nån dåre går på lina över skiten eller samma dåre har byggt en kopia på Asterixbyn.
Hitta hit gör du, det är skyltat.

Manneken Pis
Det är en pojke, han kissar. Det är alltid minst 100 turister som kollar på honom och pekar och skrattar åt hans kuk. Det roligaste är att chokladaffären bredvid har byggt en Manneken Pis i choklad som är ca 5 cm större.
Gå inte hit, du blir besviken. (Det är skyltat)

Janneken Pis
Du tror att det är en myt. Sen kommer du på, just fan, Bryssel (kål, pedofili, eu och musslor) Bryssel!
Janneken Pis är en staty på en kissande flicka i femårsåldern.
Det låter för bra för att vara sant.
DET ÄR SANT...

Men för att hindra alla från att komma dit så har Bryssels kommunalråd (Jean-Bo Gulderstaahl) kommit på att dom borde lägga Janneken innanför alla stadens musselresturanter.
Det vill säga, vill DU se Janneken Pis måste du ta på dig stålhättan, rakvattnet och macheten och stövla genom de trånga gränderna av Musselresturanger. (Du kan inte missa dem) Längst innerst sitter Janneken Pis.

Där inne ligger dessutom
Dilirium Café
Låt inte namnet lura dig, det är inget cafe, dom serverar inte kaffe. Och Dilirium syftar på ölmärket, inte låten av Lena Ph. Dilirium Café är mera känt under namnet "det där stället med 2004 sorters öl".
Det är stället med långsam service, skitiga glas, dålig musik och otrevliga gäster.
Varför skall man hit?
Dom har 2004 sorters öl!
Ölen är billig och solen skiner aldrig här...

Nostre dam
När du har stövlat in till Janneken och tröttnat så har det hunnit bli kväll.
Du vill dricka en sorts öl.
Den ska vara billig.
Du vill sjunga.
Du vill dansa.
Du går ut från janneken pis och svänger vänster och när du ser den minsta gränden i stan klämmer du dig in där och kommer till Nostre dam.
Där serveras billig öl och en pianist sitter utan tänder och spelar alla låtar du vill och du får en mic och måste sjunga med!
Ölen är billig och solen skiner aldrig här...

Parken
Om du vill se världens sämsta park åker du till stadsparken. Det är byggd av grus och inga går fram och pratar med dig hur länge du än sitter där. Det hände mig en gång för länge länge sedan att det kom fram en mycket underlig man, han ville ha pengar.

_____
*Franska, betyder tunnelbana