King Kong (2005)

IMDB

Först och främst kan vi ju säga så här; detta är en lång film. Alltså inte bara en långfilm, utan en LÅNG (mellanslag) FILM!

Året är dåtid, långt innan Jack Black började spela musik i Tenacious D. Tillsammans med ett brokigt crew drar han till sjöss för att hitta Skull Island - en mytomspunnen ö dit han skall åka och filma film. Det blir dock inte riktigt som han tänkt sig. På ön bor nämligen ett brokigt crew av slemmiga djur, ett gäng dinosaurier och en stor apa dubbad Kong.

This is a story of a lonely guy... som man brukar säga. The lonely guy är apan som kärar ned sig i sin middag; en brud vid namn Ann. Ann och Kong inleder ett stormigt förhållande samtidigt som hennes polare får för sig att leta upp henne och ta med henne hem igen. Medans paret bygger på att lösa de uppenbara problemen med ett förhållande mellan en snygg brud och en gigantisk apa måste människogänget fightas med enorma insekter, flygande möss och så kallade "skräcködlor". Peter Jackson (regissören) lyckas på ett spännande sätt fånga alla människors rädsla för olika saker som till exempel lianer, båtar, träd och kameror. Efter ett rejält äventyr åker sällskapet tillbaka till New York. Kong får också följa med! Där upptäcker han det roliga med is och det spännande med bilar. Sedan blir det krig.

Man skulle kunna säga att filmen har tre tydliga budskap som Jackson med brillians lyckas framhäva kristallklart!
1. Tjejer är jobbiga,
2. Apor är STORA och...
3. Att flyga flygplan kan vara förenat med dödsfara.

Jag skall inte berätta hur det slutar men apan dör iallafall.

+++
++++
+
++++
+++++

Totalt: +++++