Att skriva en artikel


Vi LG2S skriver ju artiklar ibland. Det har blivit 1500 stycken ungefär, fram tills nu. Då börjar man få lite häng på hur man gör när man skriver något.

Om du har en egen luffares guide 2ill Sverige (ex: Emma Anderssons Guide 2ill Sverige) så borde du se hit.j

1. Hitta ett ämne (eller låt bli). Kom ihåg att det gärna inte får vara för brett för då måste du skriva om tusen saker. Ett exempel är att skriva om Personer. Vilka jävla personer då? Eller för smalt får det inte vara. Skriver du om Jennifer Anistons håriga lilla murra så kommer du att få hitta på massa lögner. Vi ljuger aldrig om något.

2. Du måste vara lite objektiv också. Men inte för mycket för då blir det wikipedia. Ett bra exempel på för mycket subjektivitet är artikeln om Lund. Men det suger ju när man delar med sig av åsikter och egna livssanningar i artiklar. Den duktige skribenten gör att ingen vet om man är nazist eller rastaneger.

3. Är det relevant för mediet? I vårt fall, en sida om neoluff. Vem bryr sig? Vi gjorde det ett tag, men gav efter.

4. Tänk på att det finns ämnen som man inte borde skriva om. Det kommer inte att bli kul på något sätt för det är för urvattnat och sönderskämtat. Ett otroligt bra exempel på det är artikeln om feminism.

5. Ha alltid minst en referens till Willis, Bruce.

6. Ha alltid en fin bild så att artikeln inte känns som ett stort stycke text.


7. Bilden får gärna vara relevant för artikeln.

8. Katter vill inte skriva artiklar, klappa dem istället.

9. Fortsätt inte skriva om du märker att du bara håller på att fylla ut med massa strunt, om t.ex katter och Christina Aguilera.

10. Avsluta inte artikeln för plötsligt.