Hugh Ferriss


Världens kanske viktigaste man. Medan folk mellan 1889 och 1962 satt inne och spelade Nintendo Wii så satte Hugh Ferriss igång och ritade framtidsmetropolskyskrapor. Om ni inte har en clue om vad jag menar så är det lätt att referera till filmer som Metropolis. Jättehöga hus med massa strålkastare och kala utsträckta fasader. Haha strålkastare, vilket kul ord. ÄH VAFAN JAG VISAR BILDER:Ibland är det så svårt att förklara. Hur som helst, det var han som uppfann hela den där expressionist-modernistiska byggnadsstilen som man till exempel har gett åt Gotham City (Batmans hembygd).

Hughs influenser fanns nog mycket hos den modernistiska stil som fanns att se i New York under 30-talet. Spela Gudfadern-spelet för mer info.
Empire State Building är ju fett hughish


Det är synd att inte alla städer ser ut som Hugh ritade dem. Jag hade själv inte haft något emot att åka zeppelinare till Sthlm när jag hälsar på till exempel Max eller Ljumne. Zeppelinare är också jävligt Hugh Ferriss.

Vi tar en bild till:


och en Hugh-inspirerad bild från IRL:och en till:Jag vet! Jag kan sitta och posta bilder hela dagen, och ni skulle ändå aldrig få nog! Det är helt sjukt hur mycket man älskar den där stilen! Men för att den här artikeln inte ska bli för lång, dvs jag inte får min provisionslön för den här artikeln eftersom att den inte blir godkänd av bossen, så får ni en länk med massa Hugh Ferriss-bildz:
http://www.columbia.edu/cu/libraries/inside/units/ldpd/avery/html/

Sen kan man alltid bildgoogla.

Jag älskar dig Hugh Ferris. För du skapade det snyggaste som finns. Jag vill ha bilder som du har ritat INUTI MIG! I min mage! För evigt!