Fjortisfilmer


Glöm World of Warcraft! Släng Facebook i papperskorgen! Avinstallera din Windows live messenger (eller Pidgin)! Krossa LOLcat! Mörda Youtube! Den nya grejen på interwebben är att spendera timmar framför fjortisfilmer. Ni som är lite yngre vet ju redan det här, men för oss lite äldre som inte hänger med är det här värsta nyheten. För utan tvekan är det, det här vi har väntat på, vi som älskar både fjortisar och film.

För att kolla på fjortisfilmer så behöver du DC++, google video eller youtube (obs, du får BARA använda youtube till att kolla på fjortisfilm). Du går in, söker på "fjortisfilm" eller bara "fjortis". Du kommer genast att märka att det finns flera kategorier av denna minst sagt breda kulturyttring.

Först och främst finns det Bildspelet. Det handlar ofta om att en arg kille i tonåren gör ett bildspel med tjejer i nedre tonåren, ofta ackompanjerat av en zå kallad technolåt.
Exempel: http://www.youtube.com/watch?v=0UPMaHBvbx8

Sen finns det den populära MSNchatten. Det går ut på att två människor pratar på MSN, ofta om något av sexuell natur. Det här är det senaste inom underhållning bland invandrarkidzen i förorten.
ExXxempel: http://www.youtube.com/watch?v=TBTfkKkoLOQ

För det tredje finns det Fjortis - The movie. Det finns så ofantligt många att det helt enkelt blev en genre inom fjortisfilmen. Det handlar om fjortisar och deras kamp i ett kallt och hårt moderatsverige. Där bostad och jobb är en lyx.
Exempel: http://www.youtube.com/results?search_query=fjortis+the+movie&search=Search

Den sista vi tar upp är Musikvideon, som går ut på att en ung människa i någon slags kreativ frenzy gör en video, mimandes en populärkulturell låt på t.ex en säng. Många tar tyvärr sällan dessa nyblivna artister på allvar.
Exempel: http://youtube.com/watch?v=jd3TWGrkB7o

Sen finns det ju en uppsjö av genreavgreningar som emofjortisfilmen, independentfjortisfilm och Hässleholms största fjortis. Vi tror att det här kommer att bli sjukt stort och har redan börjat spara pengar för att köpa upp rättigheterna till uttrycksformen fjortisfilm.